Blog

A hosszú tél, a borús időjárás, a nagykabát után végre örömmel érezhetjük bőrünkön a tavaszi napsütést, a lenge szellőt, és élvezhetjük az egyre hosszabb nappalokat.

A vendéglátóhelyiségek és egyéb üzlethelyiségek tisztán tartása folyamatos feladat, melyhez napi tisztítószerek szükségesek.

Miután elkészíted az ételeket, el kell juttatnod a fogyasztóid számára, amihez az eldobható ételes doboz különböző fajtáit ajánljuk.

A fedeles műanyag doboz egy olyan praktikus ételcsomagolás, amelynél nem kell tető után keresgélned, nem kell azon aggódnod, hogy elfogyott a fedél, sem pedig a többféle méretű tető közül próbálgatással kitalálni, hogy melyik illik a dobozra.

Végre elérkezett a báli időszak, és mi sem illik jobban egy farsangi bulihoz, mint a finom, porcukorral szórt és baracklekvártól roskadozó farsangi fánk, amihez a papírtálca egy ideális választás.

Nagyon trendi napjainkban a hamburger, és a vendéglátóhelyek igyekeznek saját speciális változataikat kialakítani vendégeik számára.

A környezetvédelem rendkívül hangsúlyos szerepet kap napjainkban, ehhez egy kicsi, de fontos lépés a PLA szatyrok használata.

A torta mindig az esemény fénypontja, így nagyon fontos, hogy sértetlenül jusson el a rendezvény helyszínére.

Ma már teljesen általános szokás, hogy a vendég által félig elfogyasztott étel esetében az étterem felajánlja az elcsomagolási lehetőséget.

Az ételcsomagolás alapvető követelmény napjainkban.

A vendéglátás során nagyon sokféle kiegészítő termékről kell gondoskodni, és ide tartoznak a különféle papíráruk is.

Itt az ideje a céges partiknak, mindenki elengedi az óévet és megújult erővel kezd bele az újba.

Mindenki kedvencei a sós és édes aprósütemények, melyekből karácsony és újév táján szinte korlátlan mennyiséget gyártunk.

Vitathatatlan, hogy a télnek is megvan a maga meghitt hangulata, főként, ha egy forró ital társaságában töltjük, amihez a legjobb választás a Hot To Go papírpohár.

Az éttermi és a kiszállítós csomagolás egy nagyon fontos kérdés, hiszen az elkészített étel nem mindegy, hogyan ér célba.

A nyári, könnyű fogásokat felváltják a kiadós őszi egytálételek, amelyek jólesően melengetik gyomrunkat egy szeles, esős délutánon.

Az őszi, hűvös idő beköszöntével nyári ruhatárunkat elpakoljuk és elővesszük a meleg kardigánokat, az esőkabátot, de lassan már akár a sapka és a sál is előkerülhet.

Számtalan cég van a vendéglátóipari piacon, akik versenyeznek azért, hogy a vevők őket válasszák.

Egy csomagolóeszközöket forgalmazó cég kínálatában sokféle ételtároló doboz van.

Az egyik legnépszerűbb csomagolóeszköz a műanyag doboz tetővel, hiszen felhasználási területe széles, nem ázik át és cseppmentes csomagolást biztosít.

Az ökoszemlélet előretörésével a hagyományos műanyag szatyrok visszaszorultak, és helyettük a papírból vagy újrahasznosított, illetve lebomló anyagból készült csomagolások terjedtek el.

Ebben a bejegyzésben a levesestálka kerül a középpontba.

Az utóbbi időben többféle új vírus, baktérium ütötte fel a fejét a világban.

Az elmúlt években egyre jobban előtérbe kerül a környezetbarát csomagolás mind hazánkban, mind pedig világszerte.

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a kéztörlő papír remek találmány.

Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért lehet szükséged egyedi doboz gyártásra, ha vendéglátással foglalkozol vagy kereskedő vagy.

Gondoltad volna, hogy a catering története egészen az 1700-as évekig nyúlik vissza?

Lehet, hogy sokat gondolkodtál azon, milyen vállalkozásba kezdj, de az is lehet, hogy mindig is tudtad, vendéglátással fogsz foglalkozni.

A környezetbarát zacskó nagyságrendekkel jobb megoldás, mint a fokozatosan kivezetésre kerülő, egyszer használatos műanyag.

A 21. század többek között arról is ismert, hogy elképesztőbbnél elképesztőbb csomagolóanyagok, csomagolási formák, dekorációk, logók jelentek meg.

A gulyásos tányér az elviteles műanyag edényválaszték egyik fontos tagja, mert méretéből és alakjából kifolyólag jól kihasználható.

Mindannyian találkoztunk már azzal a helyzettel, amikor elviteles kávét kértünk, a barista pedig udvariasan felhívja a figyelmünket a pohárra húzható, rendszerint kartonból készült gyűrűre. De vajon jó megoldás-e ez egy létező problémára? Nem lenne-e fogyasztóbarátabb a duplafalú pohár használata?

A szelektív hulladékgyűjtésre szigorú szabályok vonatkoznak.

Az éttermi és vendéglátóipari csomagolás terén partnereink általában csak forma és űrméret alapján szoktak választani (például fél literes kerek leveses edény, 270ml-es savanyús doboz), ugyanakkor a megfelelő csomagolás kiválasztásánál rendkívül fontos a megfelelő anyagfajta megválasztása is.

Ha most indítja kávázóját, talán segítségére lehet az alábbi néhány információ a kávéfajták és a pohár űrméretek viszonyáról.

Az utóbbi időben a vendéglátóipar és az emberek többsége már tudatosan igyekszik kerülni az eldobható műanyagok használatát.

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. idei kérdőívének válaszai szerint, nem hagytak alább a környezetvédelem megóvását célzó törekvések.

Manapság, főleg a pandémia és az azt követő kiegyensúlyozatlan piaci helyzet, valamint a kötelező érvényű szabályok bevezetésének késése miatt túlnyomórészt különféle műanyagokba csomagolódnak a kiszállított ételek. Van-e azonban kevésbé környezetterhelő alternatíva?

Az Európa Parlament műanyag termékek 2021-ig történő betiltását kimondó határozata óta egyre többen keresik a műanyag alternatíváit, illetve a megoldást a műanyag termékek teljes elhagyására.

Megszokott dolog mindennapi életünkben, hogy kibontunk egy terméket, majd a csomagolását elegáns mozdulattal a kukába dobjuk.

A fenti kérdés évek óta foglalkoztat bennünket, legfőképpen azért, mert az interneten rengeteg, egymásnak ellentmondó vélemény olvasható ezzel kapcsolatban.

Manapság fontos, hogy óvjuk környezetünket, ezért új biopolimer termékekkel bővítettük kínálatunkat.

A pizza dobozok ma már túlmutatnak korábbi funkciójukon. A csomagolás nem csak az ételt védi és segíti a szállítást, de márkaépítő hatása is van. Talán ezért látjuk mi is azt, hogy a pizzériák nagyobb része keres bennünket olcsó és egyedi pizza doboz megvalósítására vonatkozó tervekkel.