Blog
indepack
2023.07.17 11:30

Műanyag termékek az ételszállítók szolgálatában

Műanyag termékek az ételszállítók szolgálatában

Nem vitás, hogy a műanyag termékek, csomagolóanyagok az ételszállító cégek kedvencei.

Ezt a szimpátiát előnyös tulajdonságaiknak köszönhetik: a könnyű kezelhetőségnek és az olcsó árnak. Éppen ezért széles körű kínálattal rendelkezünk műanyag dobozokból, fedőkből, hiszen számtalan funkció, szín és forma létezik, amit különféle ételek esetében használhatunk.

 

Blogunkban bemutatjuk a műanyag alapanyagból készült választékot, így mindenki megtalálhatja azokat, amelyekre vállalkozásának szüksége van.

 

A műanyag egy sokoldalú és változatos alapanyag

 

Az oldalunkon található termékek egy része műanyag alapanyagból készült, azonban nagyon sokféle műanyag létezik. Ezeknek más-más előnyük van, mindegyik másban jó, és mindig az adott feladathoz leginkább illeszkedő anyagot szükséges kiválasztani.

 

  • PS (polisztirol): főleg a poharaink között található. Ez az egyik legolcsóbb műanyag, viszont a hőállósága -5 és +70 fok közötti, ezért inkább hideg ételek, italok esetében használják. Mivel nem mikrózható, ezért meleg ételekhez nem ajánlott.

 

  • PP (polipropilén): kiváló a hőtűrése, hiszen -20-tól +110 Celsius-fokig használható, ezért fagyasztott és forró dolgok egyaránt tehetők bele. Poharak, ételszállító dobozok, levesestálak is készülhetnek belőle, mikrózhatók.

 

  • HPS/EPS/XPS (polisztirol): a habosított/expandált/extrudált habdoboz nagyon olcsó, kiválóan hőszigetel és mikróba is tehető. Hátránya, hogy nem cseppmentes záródású.

 

  • OPS (orientált polisztirol) a szupermarketekben a zöldségek, gyümölcsök, valamint a torták csomagolására használják. Rideg, átlátszó műanyag, a hőt nem bírja.

 

  • PVC (polivinil klorid): desszerteket és tejtermékeket csomagolnak bele, nagy tömegben kékes árnyalatú, így könnyen felismerhető.

 

  • PET (polietilén tereftalát): exkluzív megjelenésű termékek esetében használják, mivel víztiszta, erős. Desszertes kelyhek, minőségi megjelenésű poharak, hidegkonyhai termékek tárolására szolgáló dobozok készülnek belőle. Nem hőálló, nem mikrózható.

 

Miért jók a műanyag termékek?

 

Bár egyre jobban terjed a papír- és egyéb környezetbarát csomagolás, a műanyag még mindig vezető szerepet tölt be. A műanyag, a helyes bánásmód következtében nem fogja szennyezni a környezetet, hiszen újrahasznosítható.

 

Ha bekerül az újrahasznosítási körforgásba, akkor újabb termékek készülhetnek belőle. Ha pedig a kommunális hulladékba kerül, akkor hőenergiaként hasznosul. A probléma az eldobált és helytelenül tárolt műanyagokkal van, ezért nagyon fontos, hogy a hulladékkal felelősségteljesen bánjunk.

 

Milyen műanyag termékek találhatók nálunk?

 

Az eldobható poharaink egy része műanyag, többféle alapanyaggal is dolgozunk a pohár funkciójának megfelelően. A megrendeléskor mindig figyelj arra, hogy hőálló vagy nem hőálló, víztiszta vagy átlátszatlan, merev vagy puha falú és milyen méretű pohárra van szükséged.

 

Az eldobható tányérok, habtálcák EPS-ből készültek, a prezentációs hidegkonyhai tálcák és tetők pedig PET-ből. Ezek nagyon mutatósak, modern, trendi kinézettel rendelkeznek.

 

Az elviteles dobozokat szinte minden alapanyagból megtalálhatod: tetővel kínáljuk, így kiválaszthatod, hogy melyikbe teszel levest, főételt, desszertet. A fekete szögletes elviteles doboz egy multifunkcionális választás, hiszen mutatós, erős, hőálló és cseppálló.

 

Kiegészítő termékként vásárolhatsz evőeszközt, folpackot, nejlonszatyrot és szemeteszsákot is, melyek szintén műanyagból készültek.


A műanyag termékek nélkülözhetetlenek, ezért mi is széles választékot kínálunk belőlük. Ha kérdésed lenne, keress elérhetőségeinken bennünket!