Blog
indepack
2024.05.27 10:05

Latexmentes kesztyű egyben képviseli a higiéniát és a biztonságot

Latexmentes kesztyű egyben képviseli a higiéniát és a biztonságot

A latexmentes kesztyű egy kiváló alternatíva a gumikesztyűre, mivel megvan benne a gumikesztyű minden előnye, azonban még ennél is többet tud: mindenki nyugodtan viselheti, mivel nem okoz allergiás reakciókat.

Tudjuk, hogy bizonyos iparágakban, valamint az egészségügyben is kötelező ezen védőeszköz használata, abban az esetben pedig, ha egy igazán biztonságos terméket keresel, akkor a nitril változat beszerzése mellett tedd le a voksodat!

 

A védőkesztyűk fajtái

 

Annak függvényében, hogy milyen műveletet fognak az adott védőeszközben végezni, ki tudod választani a kesztyű fajtáját. Oldalunkon többféle eldobható védőkesztyű is kapható, ezek közül azt tedd a kosárba, ami a legoptimálisabb az üzleted, vállalkozásod számára.

 

A hagyományos gumikesztyűt S, M, L méretben kínáljuk. A nejlon változatú polietilénből készült, az igazi nagyágyú pedig a nitrilkesztyű, amely rengeteg helyzetben bevethető, ráadásul latexmentes és kétféle méretben is kapható.

 

Melyik anyag mire használható?

 

A gumikesztyű általános használatú erős latexből készül, alkalmazható takarítási műveletek során, az élelmiszeriparban vagy az egészségügyben. Ellenáll a baktériumoknak, szennyeződéseknek.

 

Előnye, hogy kényelmes, rugalmas és ellenáll a savaknak, lúgoknak erős vegyszereknek. Azonban komoly hátránya az, hogy latexből készül, ez az anyag ugyanis nagyon sok embernél okoz helyi bőrreakciót, amelynek során a bőr kipirosodik, apró hólyagok jelennek meg rajta és kiszárad, viszketővé válik.

 

A nejlonkesztyűt szintén meg tudod vásárolni az oldalunkon, ez polietilénből készült, nagyon vékony és rugalmatlan anyag, ezért olyan helyzetekben használható, amikor a kesztyű csak rövid ideig van a kézen és nem kell erősebb fizikai munkát végezni.

 

Könnyen elszakad, ezért egyszer használatos termékként főleg takarítási műveletekhez ajánljuk. Mivel ez egy latexmentes kesztyű, ezért latexallergiások is használhatják.

 

A nitril változat a legjobb megoldás, mivel ez is latexmentes, rugalmas, zsíros és olajos szennyeződéseknek is ellenáll. Ráadásul szúrásálló is, ezért az élelmiszeriparban egy ideális megoldás. Mivel nem tartalmaz púdert, ezért az ételek készítése során ezt a kesztyűt célszerű viselni.

 

A latexmentes kesztyű előnyei

 

A munkatársak egészségének védelme érdekében, amennyiben felmerül annak lehetősége, hogy a latex allergiát okozhat, válaszd a fekete M-es latexmentes nitrilkesztyűt, amit 100 darabos kiszerelésben kínálunk. Érdemes ezt a terméket L-es méretben is beszerezni, így azoknak a kollégáknak is kényelmes lesz, akik nagyobb kézmérettel rendelkeznek.

 

A konyhában alapból is ez a legideálisabb védőkesztyű, hiszen itt főként zsíros és olajos közeg van, a húsok előkészítése, pácolása során nagy könnyebbséget jelent a nitril anyagból készült termék használata. Ez a termék magas kopásállósággal rendelkezik, ezért sokáig ellenáll a külső behatásoknak, így tovább viselhető.

 

A nitrilkesztyű további előnyei

 

Ez a védőeszköz kényelmes, rugalmas, ezáltal akár egész nap is viselhető. Védi a kezet és az élelmiszert a kórokozóktól, mivel ezen az anyagon a vírusok, baktériumok nem tudnak áthatolni. Ez a latexmentes kesztyű az anyaga révén az allergiások számára is tökéletes megoldás, púdermentessége miatt pedig az élelmiszeripari alkalmazásra ideális.


Ha latexmentes kesztyűt keresel nálunk, akkor ezeket oldalunkon megtalálhatod. A nejlon és a nitril megfelelnek ennek a feltételnek, s míg az előbbit az egyszerűbb műveletekhez ajánljuk, addig az utóbbi tartós használatra is alkalmas. Ha bármilyen további kérdésed lenne, akkor elérhetőségeinken szívesen válaszolunk.