Blog
indepack
2024.06.28 08:00

A műanyagmentes pohár egy remek környezetbarát alternatíva a kínálatunkban

A műanyagmentes pohár egy remek környezetbarát alternatíva a kínálatunkban

A műanyagmentes pohár előnye, hogy egyáltalán nem tartalmaz műanyagot, mivel a cseppállóságot ebben az esetben egy speciális technológia biztosítja.

A papírpoharakban a vízállóság érdekében a legtöbb esetben a termék belső részén vékony PE vagy PLA fólia található. Ez a fólia teszi vízhatlanná a papírt és így válik alkalmassá a folyadékok tárolására.

 

A műanyagmentes papírpohár azonban még ennél is többet tud! Nincs szüksége egyáltalán műanyagra, ezáltal a 100%-os környezetvédelmet valósítja meg!

 

A környezetvédelem és a fenntarthatóság ma már kimondott cél!

 

A fenntarthatóság iránti igény ma már a vendéglátó vállalkozások és a fogyasztók részéről is megfogalmazott valódi igény. Az emberek törekszenek arra, hogy olyan alapanyagokat, használati tárgyakat vásároljanak és használjanak, amelyek a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot okozzák.

 

A fenntartható termelésből származó alapanyagok előnye, hogy azok a természetből származnak, gyártásuk előre tervezhető és használat után is ugyanoda jutnak vissza. Ez a körforgás állandó, nem szennyezi a környezetet és odafigyel a Föld erőforrásainak védelmére is.

 

A műanyagmentes pohár egyáltalán nem kompromisszum!

 

A környezetvédelem jegyében tehát át kell állni bizonyos termékek esetében teljesen más alapanyagra, ez pedig sok esetben kompromisszumokat igényel mind a vendéglátó vállalkozások, mind pedig a fogyasztók szempontjából. Gondoljunk csak a műanyag szívószálak kivezetésére, ami után nagyon sok cég már nem ad automatikusan szívószálat a vendégnek, csak külön kérésre, és az alternatív termék nem tudja hozni az eredeti érzést.

 

A műanyagmentes papírpohár esetében azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy észre sem vesszük a változást. Ez a papírpohár ugyanis gyakorlatilag, használat szempontjából, semmiben nem tér el a fóliával bevont változatoktól, ugyanúgy használható és az érzés is ugyanaz lesz.

 

Hogyan “működnek” ezek a poharak?

 

A 2 dl-es zöldleveles műanyagmentes papírpohár PE és PLA bevonat helyett egy speciális vízbázisú bevonattal van ellátva, ezért megfelel a legszigorúbb és legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak is. A dizájn azonnal magával ragadja a vásárlót, hiszen letisztult, stílusos, a zöld szín pedig a környezetvédelmet és az ökotudatosságot szimbolizálja.

 

A belső részén található speciális vízbázisú bevonat megakadályozza a szivárgást, így akár forró, akár hideg italokhoz is tökéletes választás. A papír remekül szigetel, így a pohárban lévő ital sokáig megőrzi eredeti hőmérsékletét.

 

A pohárválasztékunk

 

A műanyagmentes papírpoharakat többféle űrtartalommal kínáljuk, a zöldleveles verziót 1 dl, 2 dl és 3 dl-es változatban lehet megvásárolni. Ha pedig előnyben részesíted a logózható megoldást, ami alkalmas arra, hogy saját, egyedi dizájnt helyezzünk el rajta számodra, akkor ehhez a fehér színű 2 dl-es és 3 dl-es műanyagmentes poharat ajánljuk.

 

A logózás előnyeiről korábban már sok szó esett, azonban itt is meg kell jegyeznünk, hogy a márkaépítés egyik alapja. Ha a brandedet szeretnéd erősíteni, akkor a csomagolóanyagokon elhelyezett logóval ezt kiválóan megteheted. Ezekre a termékekre tetőt is kínálunk, ezeket a szívószállyukkal ellátott tetőket a 2 dl-es és a 3 dl-es poharakra rakhatod rá.


Oldalunk kínálatában komplex csomagolási megoldásokat találhatsz, ezeken belül pedig a papírpoharak is széles választékban megtalálhatók. Igyekszünk lehetőséget biztosítani vásárlóink számára arra, hogy olyan alternatív csomagolóanyagokat kínáljunk, ami kompromisszumok nélkül segít átállni környezetbarát megoldásokra.