Blog
indepack
2023.01.18 10:00

Tortakölteményeidet megvédi a papír tortadoboz

Tortakölteményeidet megvédi a papír tortadoboz

A torta mindig az esemény fénypontja, így nagyon fontos, hogy sértetlenül jusson el a rendezvény helyszínére.

A papír tortadoboz minden tekintetben megfelel annak a követelménynek, hogy a belerakott tortaköltemény pontosan úgy nézzen ki kicsomagoláskor, mint amilyennek a cukrász elkészítette. Ne okozz csalódást megrendelőidnek, ne próbálkozz tálcás és egyéb megoldásokkal, válaszd a legprofibb megoldást, a tortadobozt!

 

A torta eredete

 

A krónikák szerint az első lakodalmi torta az ókorból ered, pontosabban Nagy Sándor nevéhez fűződik. Nagy Sándor Perzsiában tízezer makedón férfit rábeszélt arra, hogy vegyenek feleségül tízezer perzsa leányt, illetve özvegyasszonyt.

 

Ebben az időben a katonák étele minden nap egy 60 dkg-os kenyér volt, ami a nagy napon nem búzából, hanem gabonából, mandulából, dióból, szárított gyümölcsdarabkákból és mézből készült. Ezt félbevágták és megtöltötték ánizsos, túrós, mézes krémmel. Tetejét rózsaszirommal szórták meg és fehér mandulával díszítették.

 

A tortakészítés fejlődése

 

A torta tehát már több ezer éves múlttal rendelkezik, azonban a ma is ismert formája a 17. században jelent meg, amit már mázzal vontak be és többféle ízben készítettek el. A 19. században feltalálták a sütőport, ami könnyebbé tette a tortasütést, és megjelent a többrétegű torta is.

 

A tortakészítés művészet

 

Bizony, ezt a szakmát is lehet művészi szintre emelni és nagyon népszerűek a gyerekeknek készített figurás torták is. A menyasszonyi torta pedig különösen fontos, hogy aprólékos munkával, a legtökéletesebb kivitelezésben készüljön el, hiszen nem ronthatja el a nagy napot egy félresikerült mű.

 

A torta szállítása

 

A torta szinte soha nem ott készül, ahol végül elfogyasztják, így mindenképpen szükséges csomagolni és szállítani. A tortadoboz és csipkepapír kategóriánkban megtalálhatod azt a dobozméretet, ami a tortádhoz szükséges.

 

Mindenképpen vásárolj csipkepapírt is, hiszen ettől lesz különleges és ünnepi a torta megjelenése, valamint ezzel a dobozt is megvéded a vajas máztól. A csipkepapír ezenkívül segíti majd a vásárlót abban, hogy könnyen ki tudja venni a dobozból a tortát, és ezzel együtt áttegye a saját tálalótáljára.

 

A papír tortadoboz jellemzői, méretei

 

Tortadobozainkat kartonpapírból készítjük, ez ugyanis nagyon ellenálló a külső hatásokkal szemben, nem horpad be, így védi a terméket az ütődéstől és egyéb fizikai behatásoktól.

 

Háromféle méretet találsz, a 26x26x15 cm-es tortadobozt, a 35x35x18 cm-es, valamint a 45x35x19 cm méretű dobozt. Ha rendszeresen készítesz megrendelésre tortákat, akkor érdemes mindhárom méretet készleten tartanod, hiszen a megrendelő kívánsága szerint szükséged lehet bármelyikre.

 

Torták különböző eseményekre

 

Ejtsünk néhány szót az esküvői tortákról, hiszen a menyegző egy különleges esemény. Az esküvői torta fehérsége a menyasszony tisztaságát, szűziességét szimbolizálja. Az esküvői tortát a menyasszony vagy a menyasszony és a vőlegény közösen vágják fel, és az első szelet a vőlegényt illeti. 

 

A születésnapoknak szintén fénypontja a tortázás, amikor az évek számával megegyező számú gyertyaszál kerül a tortára, vagy számgyertyával jelzik az életkort. De készítenek tortát házassági évfordulóra, ballagásra, érettségi találkozóra és minden olyan eseményre, ahol valamit szeretnének megünnepelni.

 

Azt ajánljuk, hogy a megrendelt papír tortadobozt mindenképpen saját logóddal megnyomva kérd, ugyanis ezeket a dobozokat a megrendelők el szokták tenni, és alkalomadtán újra felhasználják, így erősíteni tudod márkádat.


Amennyiben bármit szeretnél kérdezni tőlünk, keress bennünket elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk!