Blog
Finibus Bonorum
2022.07.13 14:20

Duplafalú pohár: miért érdemes használni?

Duplafalú pohár: miért érdemes használni?

Mindannyian találkoztunk már azzal a helyzettel, amikor elviteles kávét kértünk, a barista pedig udvariasan felhívja a figyelmünket a pohárra húzható, rendszerint kartonból készült gyűrűre. De vajon jó megoldás-e ez egy létező problémára? Nem lenne-e fogyasztóbarátabb a duplafalú pohár használata?

Jó szokások?

 

Mindannyiunknak megvannak az okai, amiért nemzetközi kávézóláncok üzleteibe járunk. Az egyik leggyakoribb érv az ilyen üzletek mellett az állandó minőség és a kiszámíthatóság. Ezt próbálják az alkalmazottak kedves odafigyeléssel emlékezetessé tenni, például úgy, hogy a forró italokhoz mindig javasolnak kartonból készült pohárgyűrűt. Mindenképpen jóleső gesztus, de persze elgondolkodtató is: nem lenne jobb, ha nem a fogyasztónak kellene odafigyelnie arra, hogy ne égesse meg magát kávézás közben? Nem volna jobb, ha a pohár jobban szigetelne, az italok hosszabban őriznék meg eredeti hőmérsékletüket?

 

A duplafalú pohár előnyei

 

Ha marketing szempontokat is figyelembe veszünk, akkor tudjuk azt, hogy a kávézóláncok, legyenek magyarok vagy nemzetközi franchise, jól felismerhető színű és logójú poharakat használnak. Tudják: a pohár mozgó hirdetőtábla, olyan helyekre is eljut, amiről a cég marketingesei vagy értékesítői nem is álmodhatnak (mindannyian emlékszünk arra, amikor a jól felismerhető pohár egy roppant híres tévésorozat forgatásakor a díszletben maradt, ezért bekerült az epizódba). Ez tehát marketingérték, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 

Talán csak egyetlen visszatartó ereje van a terméknek: ha télen veszünk kávét duplafalú pohárba, kevésbé tudjuk melegíteni rajta a kezünket. És persze valamennyivel drágább is, mint vetélytársai, ami elfogadható, tekintettel arra, hogy több anyagot, bonyolultabb összeállításban használnak fel.

 

Az ENJOY pohár környezetbarát

 

Az egyik legelterjedtebb ilyen termék a webshopunkban számos méretben kapható, márkázható, több színben elérhető ENJOY duplafalú pohár. Ez minden elvárást (túl)teljesít. Melyek lennének ezen elvárások? Stabilitás, könnyű hozzáférhetőség, jó minőség, kellemes dizájn. Mit nyújt ehhez képest az ENJOY papírpohár?

 

Anyaga újrafelhasználható és lebomló anyagok kombinációja: papír, PLA, cukornád, fa és bambusz összetevői biztosítanak három fontos tulajdonságot a pohárnak.

 

  • Masszív felépítés: ennél a pohárnál sosem tapasztaljuk, hogy a forró ital miatt elveszítené formáját.
  • Hőszigetelő: a dupla fal miatt nemcsak a meleg, de a hideg italok is hosszabb ideig megtartják hőmérsékletüket, azaz hosszabb ideig élvezhetjük őket.
  • Több méret: két- és háromdecis kiszerelésben is elérhető: a nagyobb méret nem jelenti azt, hogy a szerkezete gyengébb lenne.

 

Az ilyen poharak további jó tulajdonsága, hogy mivel több színben kaphatók, ezért az ügyfél könnyen választhat olyan színű terméket, amelyik illik a saját választott arculatához. Tapintása az érdesített felszín miatt érdekesebb, mint egy sima papírpoháré.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Az ilyen termékek egyszerre válnak vonzóvá az olyan ügyfeleknek, akiknek környezettudatos vásárlóik vannak, valamint az olyan ügyfeleknek, akik minőségi pohárban szeretnék kínálni terméküket, és nem bánják, ha ezzel a környezetvédelemért is tesznek. 

 

Ezzel, illetve a hozzáillő színű pohártetővel biztosan könnyen járhatunk majd ügyfeleink kedvében, ezért ha érdekel valamelyik termék, vedd fel velünk a kapcsolatot!