Blog
indepack
2022.10.20 11:03

Ételtároló doboz választék, a bőség zavara

Ételtároló doboz választék, a bőség zavara

Egy csomagolóeszközöket forgalmazó cég kínálatában sokféle ételtároló doboz van.

Az ételszállítás robbanásszerű növekedése miatt egyre többen igénylik azt, hogy ebédjüket rövid időn belül az otthonukban kézhez kaphassák. Mi felkészültünk erre a kihívásra, és számtalan lehetőséget biztosítunk a vendéglátóipari cégek számára ételeik célba juttatásához.

 

Elmondhatjuk, hogy ma már az ételszállító cégek a bőség zavarával küzdenek, mikor rendelésre kerül a sor, hiszen széles az ételtároló dobozaink választéka mind anyag, mind pedig forma tekintetében.

 

Blogunkban bemutatjuk az ételtároló dobozok tulajdonságait, és tanácsokat adunk arra vonatkozóan, milyen ételekhez milyen csomagolóanyagokat érdemes használni.

 

Az ételtároló doboz anyaga

 

Az utóbbi években a klasszikus anyagok mellett számos új anyag jelent meg a csomagolóanyagok piacán, és meglepő módon kiválóan helyt álltak. Az eldobható műanyag csomagolóeszközök továbbra is előkelő helyet foglalnak el, de megjelentek a műanyag környezetbarát változatai is, a lebomló komposztálható elviteles dobozok. 

 

Ezenkívül többféle műanyagot használnak, melyek a csomagolóipar más-más szegmensét tudják megoldani. Csomagolásra a PET, a PVC, a PE, a PP és a PS használható, de mindegyikre más tulajdonság jellemző.

 

A papírt alkalmassá tették folyadékok tárolására is, mivel belsejét olyan anyaggal vonták be, ami által cseppmentessé vált. Így a papírt tészták, levesek, egytálételek szállítására is használhatjuk mint környezetbarát csomagolóanyagot.

 

További környezetbarát csomagolás a PLA és a CPLA, mely a magas keményítőtartalmú gabonákból - mint például a búza, kukorica - készül.

 

A cukornádból készült ételtároló doboz megszólalásig hasonlít a habdobozra, azonban környezetbarát, lebomló csomagolás, mely óvja a környezetet.

 

A folyékony ételek csomagolása

 

Ha levest vagy egyéb folyékony ételt szeretnél csomagolni, akkor a műanyag ételszállító dobozok közül ajánljuk a leveses habtégelyt (PS), a gulyástálat (PP), az oktobox egybefedeles dobozt, a Hotty ételszállító dobozt, a garanciazáras műanyag tégelyt, illetve a síkperemes dobozt. Papírból használhatod a Food to Go papírpoharat, a Lund leveses papírtégelyt vagy a leveses papírpoharat.

 

Egytálételek, tészták csomagolása

 

Egytálételek csomagolásához kiváló bármelyik, tetővel lezárható PP műanyag dobozunk, például a variatál vagy a mikrózható műanyag elviteles dobozok, a PS és XPS habdobozok, vagy a géppel lezárható síkperemes dobozok. 

 

Az ökocsomagolás közül ajánljuk a cukornád menüboxokat, a tésztás papírdobozokat, például a környezetbarát FlaMobox termékünket, a Food n Go dobozt vagy a Fuji papírdobozokat. Remek választás a búzaszalma menübox is, melyet tetővel zárhatunk.

 

Édességek, saláták, desszertek csomagolása

 

Nagyon mutatósak a víztiszta salátás ételtároló dobozok, a szirom kehely, a Yolo salátástál, a kehely (PET), a Snap-on salátástál, a Hagner tégelyek (PP) vagy a Pagoda pohár (PS), a Delikát salátástál, az önzáró süteményesdoboz. PLA-ból az öntetestálat kínáljuk tetővel. Édességek, saláták esetében érdemes átlátszó csomagolást keresni, mivel az ételt csak ebben tudjuk gusztusosan tálalni. 

 

Látható, hogy az ételek csomagolására számtalan lehetőség közül választhatunk eszközt attól függően, hogy környezettudatos csomagolóanyagot szeretnénk használni vagy maradunk a hagyományos műanyagnál. 


Ezeken belül is hatalmas választékkal találkozunk, rajtunk áll, hogy melyiket részesítjük előnyben. Érdemes többféle ételtároló dobozt beszerezni, hiszen mind ételféleség, mind pedig mennyiség tekintetében rendelkeznünk kell csomagolási lehetőséggel. Ha további kérdéseid vannak, akkor keress bennünket elérhetőségeinken!