Blog
indepack
2023.01.11 15:00

Az eldobható ételdobozok fajtái

Az eldobható ételdobozok fajtái

Az ételcsomagolás alapvető követelmény napjainkban.

Az étel házhoz szállítása során gondoskodni kell korszerű eldobható ételdobozokról, valamint az éttermeknek meg kell tudniuk oldani az elviteles ételek szakszerű becsomagolását.

 

Webáruházunk több, mint tíz éve meghatározó szereplője a vendéglátóipari csomagolóanyagok forgalmazásának, így kínálatunk a lehető legszélesebb. Blogunkban szeretnénk bemutatni azt, hogy milyen sokféle lehetőség van az ételek csomagolására, így a választás csupán a megrendelő ízlésétől függ.

 

Az eldobható ételdobozok anyaga

 

Hatalmas választékkal találkozhatsz oldalunkon, hiszen szinte minden létező alapanyagból forgalmazunk csomagolóanyagot. Alapvetően két csoportra oszthatjuk a kínálatot, egyrészt vannak a hagyományos, műanyagból készült dobozaink, melyek szintén többfajta műanyagból készülhetnek, másrészt pedig vannak a környezetbarát termékeink, ahol számtalan különböző lehetőség közül választhatsz.

 

A műanyag dobozok

 

Nagyon népszerűek az eldobható műanyag csomagolóeszközök, melyeknek a felhasználási területe is igen széles. Megtalálhatod itt a habdobozokat, melyek anyaga expandált polisztirol (XPS), ezek mikróba is helyezhetők, és levesek szállítására alkalmas formát is találhatsz köztük.

 

A mikrózható műanyag elviteles dobozok polipropilénből (PP) vagy habosított polipropilénből készülnek, többféle színben, formában és méretben. A műanyag tégelyek és tetővel zárható vödrök, valamint a tálcazáró géppel fóliázható termékeink anyaga is ez a műanyag.

 

A PET műanyagot főként víztiszta kinézete miatt kedvelik, ezért főként prémium termékek, például salátástálak, desszertesdobozok, kelyhek, önzáró süteményes dobozok, háromszög szendvics dobozok, illetve minőségi poharak, koktélospoharak készülnek belőle.

 

A környezetbarát ételdobozok

 

A papír egy klasszikus alapanyag, széleskörű felhasználhatósággal. A víz- és zsírzáró réteg alkalmazása következtében folyadékok, levesek csomagolására is alkalmas. Számtalan méretben, formában kapható, nagyon trendi és népszerű, mint például a FlaMobox 750 ml-es papír tésztásdoboz.

 

A cukornád doboz külsőleg a habdobozhoz hasonlít, azonban ez egy olyan eldobható csomagolás, mely az ökoszekcióba tartozik. 

 

A búzaszalma biológiailag lebomló, 100%-ban komposztálható alapanyag, melyet búzaszalma rost feldolgozásával készítenek. Az elkészült doboz mikrózható, hő- és fagyálló.

 

A PLA és a CPLA olyan innovatív csomagolóanyag, amit magas keményítőtartalmú gabonából állítanak elő, a végeredmény pedig egy átlátszó, komposztálható, lebomló anyag, ami kiválóan használható az ételek csomagolására. A CPLA a magasabb hőmérsékletet is elbírja.

 

A dobozok mérete és formája

 

Mindig rendelj többféle méretű és formájú eldobható ételdobozt, hiszen más és más csomagolóanyagra van szükséged a leves, a főétel, a köret, a saláták vagy a desszertek becsomagolására.

 

Akár több rekesszel rendelkező menüboxokat is rendelhetsz, amelyben el tudod különíteni a főétel különböző részeit. Ha fóliázógéppel csomagolsz, akkor egy igen költséghatékony megoldást választottál.

 

Amikor eldobható ételdobozt vásárolsz, akkor először is döntsd el, hogy a hagyományos műanyagot, vagy pedig az ökomegoldást választod. Ha az utóbbi mellett döntesz, akkor kattints a Greendepack fülre, itt ugyanis összegyűjtve találod meg a környezetbarát termékeinket.


A műanyag dobozok is hatalmas választékban állnak rendelkezésedre, ne feledd, hogy a PP alapanyag szelektíven gyűjthető, hiszen ez a műanyag újrahasznosítható. Válogass a kínálatunkból, és ha bármi további kérdésed van, akkor keress bennünket az elérhetőségeinken.