Blog
indepack
2022.08.22 11:06

Catering csomagolóanyagok, hogy a buli jól sikerüljön

Catering csomagolóanyagok, hogy a buli jól sikerüljön

Gondoltad volna, hogy a catering története egészen az 1700-as évekig nyúlik vissza?

Persze az 1700-as években a catering csomagolóanyagok valószínűleg teljesen mások voltak, mint ma, és a catering is a tömegek ellátását, az utasellátást, a közétkeztetést jelentette.

 

A catering szolgáltatás napjainkban a különböző rendezvények étel- és italválasztékának biztosítását jelenti, de beletartozhat a rendezvény egészének vagy egy részletének a megszervezése és annak lebonyolítása is.

 

Hogyan szervezzünk meg egy rendezvényt?

 

Életünk kiemelkedő eseményeit mindenki szereti családja, barátai, rokonai, szerettei körében eltölteni. Ezek a rendezvények elsődlegesen az együtt töltött időről, a jóízű beszélgetésekről, a közös élményekről szólnak, azonban szinte minden rendezvényhez hozzátartozik a közös étkezés.

 

A legegyszerűbb megoldás, ha egy étteremben zajlik le a rendezvény, de sok esetben vagy nincs erre lehetőség, vagy ragaszkodunk egy adott külső helyszínhez. A rendezvény lehet állófogadás, koktélparti, családi nap, grillparti, esküvő, munkahelyi buli, csapatépítés vagy egyéb baráti, munkahelyi, családi esemény. 

 

A külső helyszínen megrendezett rendezvények esetében az ételt és az italt a szolgáltatók a saját telephelyükön készítik el, és szállítják ki a rendezvény helyszínére.

 

Milyen ételeket készítsünk a külső helyszínes eseményekre?

 

Attól függően, hogy a rendezvény milyen jellegű, készíthetünk frissen sült édes és sós süteményeket, pogácsákat, magvas rudakat. Nagyon népszerűek a miniszendvicsek, amikre változatos feltéteket tehetünk, például füstölt tarját, mézes mustáros csirkemellet, tonhalkrémet, baconos csirkemájat vagy padlizsánkrémet. 

 

Újdonság a finger food étel, például a fetával töltött rétesbatyu vagy a cukkinis csirkenyárs. Készíthetünk salátákat és komplett ételsorokat levessel, főétellel. Nagy kedvencek a különböző bőségtálak és természetesen az ételsort zárhatjuk desszerttel, gyümölcsökkel.

 

Milyen catering csomagolóanyagok vannak?

 

A catering során gondoskodni kell egyrészt az elkészített ételek szállításáról, kitálalásáról, másrészt pedig a vendégek evőeszközeiről és a terítékhez illő szalvétákról. Attól függően, hogy milyen ételsorral készültünk a rendezvényre, többféle catering csomagolóanyagokra lesz szükségünk.

 

Érdemes először azt eldönteni, hogy milyen jellegű csomagolóanyagot fogunk választani, mivel esztétikai szempontból fontos az egységesség. Ha például a fehér műanyag termékek mellett döntünk, akkor ragaszkodjunk a tányérok, poharak tekintetében is ehhez a koncepcióhoz. Amennyiben ökojellegű a rendezvény vagy a megrendelő, akkor válasszunk 100%-ban lebomló csomagolást: papírból, cellulózból, biomasszából vagy gabonából készült termékeket.

 

Mi tartozik ide?

 

Ha eldöntöttük, hogy milyen anyagú lesz a catering csomagolóanyag, akkor azokból össze kell válogatnunk az adott ételek tárolására, szállítására alkalmas egyedi termékeket, például a tárolódobozokat, a tálcákat, zacskókat, öntetes-, salátástálkákat, desszertes-, pohárkrémes-tartókat. Nagyon izgalmasak a finger food tartók, amelyekbe kis falatkákat tudsz elhelyezni. Ne felejtkezz el a kiegészítő termékekről: a folpackról, szalvétákról és az evőeszközökről sem!


Ahhoz, hogy az étel és az ital ugyanolyan minőségben érkezzen meg a megrendelőhöz, mint ahogyan a konyhában elkészítettétek, nézz körül honlapunkon, és vásárold meg a megfelelő catering csomagolóanyagokat! Amennyiben bármilyen segítségre van szükséged, keress bennünket elérhetőségeinken!