Blog
indepack
2024.05.17 09:10

A papír törlőkendő valóban nélkülözhetetlen a vendéglátásban

A papír törlőkendő valóban nélkülözhetetlen a vendéglátásban

Ha valami kiborul, már nyúlunk is a papír törlőkendő után.

Koszos egy asztal? Máris fújjuk a tisztítót és töröljük a felületet. Ablaktisztítás, kéztörlés, konyhai szennyeződések? A papír törlőkendő a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás!

 

El sem tudjuk képzelni, hogy mi lenne velünk nélküle! Ha elfogy egy tekercs, aggódva pillantunk a raktár felé, és megnyugodva konstatáljuk, hogy van még belőle. Sikerét sokoldalúságának köszönheti, gyors és praktikus megoldás sokféle konyhai és egyéb feladatra.

 

Nem volt ez ám mindig így!

 

A papír törlőkendők széles körű elterjedése előtt textilből készült rongyokat kellett használni. A konyharuha, a törölközők, a törlőrongyok szolgáltak azokra a funkciókra, amelyeket a 80-as évek második felétől egyre inkább átvettek a papírtörlők, megkönnyítve ezzel rengeteg háziasszony és vendéglátós munkáját is. A papír változat előnye ugyanis vitathatatlan, nézzük is ezeket!

 

Milyen fajta papírtörlők vannak?

 

Ha megnézed az oldalunkon található ipari és háztartási papír kéztörlőket, akkor láthatod, hogy többféle kiszerelésben és formában kaphatók. A gyártók ugyanis arra törekednek, hogy mindenféle igényt ki tudjanak elégíteni.

 

A kiszerelések nagysága lehetővé teszi azt, hogy egyetlen beszerzés során el tudd látni a vállalkozást megfelelő mennyiségű papíráruval, a hajtogatás változatossága pedig a felhasználást könnyíti meg.

 

Miért kedvencünk a papír törlőkendő?

 

Ezeknek a termékeknek a használata nagyon higiénikus és praktikus. Használat után egyszerűen el lehet dobni és máris egy tiszta lapot lehet elővenni. A törlőruha vagy a törölköző esetében ezt nem lehet megtenni, hanem a további törlési műveleteket is ugyanazzal kell megtenni, a textil így viszont egyre csak koszosabb lesz.

 

A költséghatékonysági szempont

 

Mondhatnánk azt, hogy a textiltörlő többször is felhasználható, azonban gondoljunk csak bele abba, hogy ha minden egyes törlés után kimosnánk, fertőtlenítenénk a törölközőt, akkor micsoda költségeink lennének: víz-, mosószer-, fertőtlenítőszer-, öblítő- és energiaköltség, ráadásul az olajos, zsíros szennyeződések kitisztítása további vegyszereket igényel, nem beszélve a munkaerő idejéről. Ha mindezeket belekalkuláljuk akkor látható, hogy egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbban jövünk ki annál, mintha papír változatot használtunk volna.

 

A tisztítási hatásfok

 

Ha valami igazán koszos, esetleg büdös, romlott vagy gusztustalan dolgot kell letörölni, akkor valljuk be, nem szívesen használnánk textiltörlőt. Nem csak azért, mert utána azt majd bele kell tenni a mosógépünkbe, hanem azért sem, mert azzal csak elkennénk, valamint több rongyot is össze kellene koszolnunk.

 

A tekercses konyhai papír törlőkendő esetében azonban bátran törölhetünk, nem kell sajnálni a terméket, ráadásul egyetlen mozdulattal téphetünk egy tiszta lapot, és mindaddig folytathatjuk a törlést, amíg elégedettek nem leszünk az eredménnyel.

 

A higiénia nagyon lényeges!

 

Ha a pult, vagy az asztalok törlésére nedves rongyot használsz, akkor az arra rákerült mikroorganizmusok szaporodni kezdenek. Minden egyes törlés során ezeket a baktériumokat rájuttatod a felületekre, ami egyáltalán nem lesz higiénikus. Ha azonban papírtörlőt használsz, akkor az az egyszer használatos tulajdonsága miatt tisztán és baktériummentesen fogja tartani az összes felületet.


A papír törlőkendő kedvező tulajdonságai mellett ráadásul egy környezetbarát megoldás is, hiszen nem szennyezi a környezetet, fenntartható az előállítása és újrahasznosított anyagból is készülhet. Nézz szét oldalunkon, és a papírtermékek mellett szerezz be minden szükséges csomagolóanyagot!