Blog
indepack
2023.01.02 12:00

A szalvéta egyetlen terített asztalról sem hiányozhat!

A szalvéta egyetlen terített asztalról sem hiányozhat!

A vendéglátás során nagyon sokféle kiegészítő termékről kell gondoskodni, és ide tartoznak a különféle papíráruk is.

Ezek közül a szalvéta kiemelt szerepet kap, hiszen funkciója kettős. Egyrészt a vendég higiéniáját biztosítja azzal, hogy meg tudja vele törölni a száját és a kezét az asztalnál étkezés közben vagy után, másrészt pedig esztétikai szerepe által díszíti a megterített asztalt.

 

Mindig gondoskodj arról, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szalvéta legyen a raktáradban, rendeld meg időben a következő szállítmányt!

 

A szalvétafajták

 

Tudod már, mire lesz szükséged: fehér vagy színes papírszalvéta kell neked? Attól függően, hogy díszítés a cél vagy csupán kiteszed az asztalra, pultra, hogy a vendég meg tudja törölni a kezét, választhatsz a 33x33 cm, 24x24 cm, vagy pedig az adagolós szalvéta közül.

 

Ha kávézód van vagy kifőzdéd, talponállód, food-tracked, illetve egyéb olyan helyed, ahol nem kell terített asztalnak fogadni a vendéget, ott az adagolós szalvétát ajánljuk, ez ugyanis 25%-os megtakarítást jelenthet, hiszen a vendég csak akkor fog elvenni belőle, ha valóban szüksége van rá.

 

Ha azonban terített asztalt készítesz, akkor színes szalvétáinkat válaszd, amelyekkel remek összhatást tudsz kialakítani. Fehér, fekete, sárga, sötétkék, pisztácia, bordó, sötétzöld, piros, bézs, világoslila, narancssárga és barna színű és kétféle méretű asztalkendő közül tudsz rendelni.

 

A fagyis szalvéta

 

A fagyis szalvéta előnye, hogy egyrészt segít abban, hogy a csepegő fagyi ne kenje össze a vendég kezét és ruháját, másrészt pedig higiénikusabbá teszi magát a kiszolgálást, hiszen ezáltal nincs kontaktus a vevő által később megevett tölcsér és a fagyiárus keze között. A papírral megfogott tölcsér így biztosan tiszta és érintésmentes marad.

 

Az asztalterítés művészete

 

Egyetérthetünk abban, hogy mennyivel jobb érzés egy szépen megterített asztalhoz leülni, mintha egy terítetlen vagy stílustalan asztalnál kellene elfogyasztanunk az ebédet vagy a vacsorát. Az asztalterítés művészet is, főleg akkor, ha egy igazán ízléses, mutatós asztalt szeretnél létrehozni. Ehhez különböző eszközökre lesz szükséged, mint az asztalterítő, esetleg tányéralátét, evőeszközök, tányérok, szalvéta és asztali díszek.

 

Tervezd meg előre a terítéket, így egy adott koncepció mentén tudsz haladni. Hangold össze a színeket, a formákat, és figyelj arra, hogy ne legyen zsúfolt az asztal. Nem jó ugyanis, ha egy komplett káosz fogad, sokszor a kevesebb, több!

 

Legjobb egyszínű asztalterítőt használni, ha fehérrel terítesz, akkor annak a mosása is könnyebb lesz. Az asztal hangulatát a szalvétával is feldobhatod, amit tehetsz a teríték bal oldalára, de akár a pohárba is. A 33x33 cm kétrétegű bordó szalvéta a mindennapokban is jól mutat, de akár rendezvények esetén is használhatod.

 

Az asztaldíszek hangulatossá teszik a terítéket, használj száraz- vagy élő virágot, stílusos gyertyatartót és gyertyát, esetleg komplett asztaldíszt, de terményekkel is dekorálhatsz. Az ünnepi asztal nyugodtan lehet díszesebb, csillogósabb, hiszen ezzel emelheted az esemény fényét. A vendég előtt mindig legyen egy alaptányér, arra tedd a további tányérokat.

 

Ha éttermi szolgáltató vagy, akkor rendelj többféle színű szalvétát annak érdekében, hogy egy rendezvény esetén megfelelő alternatívát tudj nyújtani az asztal stílusát illetően.


Mint láthatod, húszféle különböző színű vagy méretű szalvétánk van, rajtunk nem múlik a változatosság! Ha kérdezni szeretnél tőlünk, akkor írj nekünk e-mailt vagy hívj bennünket elérhetőségeinken, és mi szívesen válaszolunk.