Blog
indepack
2023.05.15 10:30

Kiváló elviteles dobozok az ételszállítók szolgálatában

Kiváló elviteles dobozok az ételszállítók szolgálatában

A csomagolóanyagok napjaink nagyon fontos részei, hiszen az étkezésünk teljesen átalakult.

Egyre többen rendelnek munkahelyükre ebédet, ezzel gyorsan és könnyen kipipálhatják a déli étkezést, és máris koncentrálhatnak újra a munkájukra. 

 

Nem mindegy azonban, hogy milyen csomagolásban érkezik meg az étel, hiszen alapvető követelmény, hogy gyorsan megmelegíthető legyen, magából a dobozból is el tudjuk fogyasztani, és ha marad belőle, akkor vissza tudjuk zárni, így a vacsoránk is biztosítva lesz.

 

A csomagolóanyagok sokszínűsége

 

Számtalan termék található a piacon, webshopunkban gyakorlatilag az összes, a vendéglátóipar számára hasznos csomagolóanyagot megtalálhatod. Többféle alapanyag, rengeteg forma, méret, különböző lezárási lehetőségek vannak a kínálatunkban, így neked kell eldöntened, hogy ételeidhez milyen dobozokra van szükség.

 

A csomagoló anyagok alapanyagai

 

Nagy vonalakban két csoportra oszthatjuk az ételszállító dobozokat. Egyrészt vannak az úgynevezett hagyományos műanyag dobozok, ezek egy nagy része mikrózható műanyag doboz, ami azért előnyös, mert ha kihűlve kapjuk meg az ételt, akkor egyszerűen be lehet tenni a mikróba és visszamelegíteni.

 

Ez sokkal praktikusabb megoldás, mintha ki kellene szedni egy tányérra az ételt, hiszen akkor egy mosogatnivaló edény keletkezne, így azonban evés után a doboz a kukába dobható.

 

A másik fajta alapanyag a környezetbarát ökocsomagolás, ide tartozik a papír és cukornád, amelyek ma már olyan modern technológiával készülnek, melynek hatására csepp- és zsírállóak, ezért a szószos ételek, sőt, egyes típusaik a levesek tárolására is megfelelőek.

 

Milyen az ideális ételszállító doboz?

 

Ha megnézzük, hogy melyik edény lehet a jolly joker, amit szinte minden étel csomagolására és szállítására használhatunk, akkor ezeket az ismérveket az alábbi pontokban foglalhatjuk össze:

 

  • Legyen csepp- és zsírálló.
  • Alkalmas legyen folyékony étel csomagolására is.
  • Bírja a magas hőmérsékletet.
  • Bele lehessen tenni a mikrohullámú sütőbe.
  • Tökéletesen illeszkedő tetővel rendelkezzen.
  • A tető által visszazárható legyen.
  • Szelektíven gyűjthető legyen.

 

Ha ezeknek a pontoknak mindenben megfelelő csomagoló anyagot keresünk, akkor a fekete PRO szögletes elviteles doboz 750 ml tökéletes választásnak bizonyul.

 

Mit tud a PRO szögletes elviteles doboz?

 

Először is háromféle méretben kapható 500 ml, 750 ml és 1000 ml űrtartalommal, így többféle adagolású ételt tudsz bele csomagolni. Fekete és fehér szín közül választhatsz, azt kell, hogy mondjuk, hogy a fekete színű változat most nagyon divatos.

 

PP, vagyis polipropilénből készült, ami az egyik legkorszerűbb műanyag, kiválóan tűri a hőt és mikróba is helyezhető. Ezenkívül szelektíven gyűjthető, így újrahasznosítható.

 

Természetesen folyékony ételeket is bele tudsz tenni, hiszen a műanyag nem ázik át, valamint a tökéletesen illeszkedő tető nem engedi kilötyögni az ételt. Ez az edény erős, vastag műanyagból készült, így strapabíró, a teteje pedig bármikor levehető és visszarakható.

 

Használat után nem muszáj kidobnod, nyugodtan elmosogathatod, és újra használhatod megmaradt ételek csomagolására vagy lefagyasztására, hiszen a PP a fagyasztóban is megállja a helyét.

 

Ma már egyáltalán nem gond, ha nem vittél magaddal ebédet, hiszen néhány kattintás és már hozza is a futár a kiválasztott étkeket. A nagyobb városokban hatalmas a választék, de már általában a kisebb településeken is elérhető a házhozszállítás.


Ha bármilyen csomagoló anyag beszerzésére van szükséged, akkor indepack.hu weboldalunkon biztosan meg fogod találni, hiszen széles választékkal várunk mindenkit.