Blog
2022.09.21 10:39

Levesestálka a biztonságos ételszállításért

Levesestálka a biztonságos ételszállításért

Ebben a bejegyzésben a levesestálka kerül a középpontba.

Az ételkiszállítás forradalmi csúcsokra jutott napjainkban. Egyre többen rendelnek ételt házhoz szállítással, vagy vásárolják meg ebédjüket menüztető éttermekből. Az ételeknek viszont éppen olyan állapotban kell a megrendelőhöz érnie, mint ahogy azt elcsomagolták. 

Különösen a levesek esetében kell odafigyelni a helyes csomagolásra, mert az az állaga miatt könnyen kifolyik. A levesestálka, például a Food to Go papírpohár alkalmas erre a feladatra, mivel biztonságosan lezárja az ételt.

 

Az ételrendelés elterjedése

A közétkeztetés és a munkahelyi menzák korábban is lefedték az ebédeltetés egy jelentős szegmensét. Ezenkívül azonban csak szűkös lehetősége volt annak, aki nem tudott minden nap főzni. Maximum a hetekre előre megrendelt ételsorokból lehetett választani, de arra nem igazán volt lehetőség, hogy azonnali megrendeléssel szinte bármilyen ételt rövid határidőn belül el tudjunk érni.

A digitalizáció, a mobiltelefonok elterjedése megnyitotta a piacot az azonnali ételszállítás előtt, a járványhelyzet pedig történelmi magaslatokra juttatta a kiszállításos ételipart. Az éttermek is megváltoztatták korábbi üzletpolitikájukat, és a helyben kiszolgált vendégek mellett az online rendelések elkészítésére is ráálltak. Ezen kívül rengeteg kisebb büfé, pizzéria, konyha létesült kizárólag ételrendelések kiszállítására.

 

Az ételek csomagolási lehetőségei

Ahogy az ételkiszállítások száma megnövekedett, úgy reagált erre a csomagolóipar is. A csomagolótermékek szinte minden anyagban, méretben, színben megvásárolhatók. Lehetőség van akár műanyag, akár ökocsomagolás használatára is. Ezeken belül találunk csomagolási lehetőséget főételnek, levesnek, savanyúságnak, édességeknek, forró és hideg italoknak, fagyasztott ételeknek, street food fogásoknak.

 

A folyékony ételek helyes csomagolása

Minden ételt a neki megfelelő csomagolóanyagba kell szállítani, és ezt nagy gonddal kell kiválasztani. Oda kell figyelni az étel állagára, mennyiségére, arra, hogy lesz-e szükség mikrohullámú sütőben történő melegítésre, illetve visszazárhatóságára. 

A folyékony ételek, levesek esetében még fontosabb a helyes edényválasztás, hiszen a leves könnyen kifolyik, kilötyög és beszennyezi a táskát, ruházatot, terítőt.

 

A levesestálka 

Levesestálka többféle anyagból készülhet. A papír is tökéletes csomagolóanyag, mivel belsejét zsír- és folyadékálló bevonattal látják el, ezért nem ázik át. A leveses papírpohár környezetbarát, lebomló termék, további különlegessége, hogy speciális páraáteresztó papírtetővel lehet lezárni.

Nagyon biztonságosan lehet levest szállítani a fóliázó géppel lezárható síkperemes műanyag dobozokban. Ezek hátránya, hogy felbontás után nem lehet őket újra lezárni.

A gulyástál többféle méretben megvásárolható levesestálka, mikrózható, sőt akár mosogatógépben is mosható és otthon újrahasználható, a fedele sem deformálódik el, ezért kiválóan zárja le a levest.

Leves szállítására alkalmas még a garanciazáras műanyag vödör is, hiszen ennek teteje is cseppmentes záródást biztosít.

Legelterjedtebb szállítódoboz a mikrózható műanyag doboz, amit változatos mérettartományban gyártunk, és a fedelével lezárva nem folyik ki belőle az étel. Levesestálkának is megfelel, mivel a tető cseppmentesen zár.

Többféle levesestálka közül tudsz választani, akár az anyag, akár a kivitel tekintetében, és minden tál széles méretválasztékban kapható nálunk. Amennyiben további segítségre van szükséged, keress bennünket elérhetőségünkön!