Blog
indepack
2023.03.10 09:30

A megfelelő higiéniához szükséges napi tisztítószerek

A megfelelő higiéniához szükséges napi tisztítószerek

A vendéglátóhelyiségek és egyéb üzlethelyiségek tisztán tartása folyamatos feladat, melyhez napi tisztítószerek szükségesek.

Nem csupán az előírások betartása, hanem a vendégek, ügyfelek elégedettsége érdekében is mindig ügyelj arra, hogy mind a vendégtér, mint pedig a mellékhelyiségek kiváló tisztaságnak örvendjenek. A vendégek elől elzárt területek, például a konyha, a dolgozói öltözők, raktár és egyéb helyiségek higiéniája pedig szintén kiemelkedően fontos.

 

Blogunkban bemutatjuk a takarításhoz elengedhetetlen kellékeket, melyeket szerezz be időben, és soha ne hagyd őket kifogyni.

 

A konyhában található szennyeződések

 

A konyhában leginkább a zsír ellen küzdünk, hiszen a sütés során a kifröccsenő zsírok beszennyezik a pultot, a falat és a padlót. Az ipari tisztítószerek és takarítóeszközök között kiváló zsíroldószert kínálunk, mely szórófejes kivitele révén nagyban megkönnyíti a takarítást. A zsíros felületre spriccelve azonnal feloldja a zsíros foltokat, amit ezt követően mikroszálas törlőkendő, általános törlőkendő, szivacs vagy papírtörlő segítségével letörölhetsz.

 

A konyhai munkafelületeket fertőtlenítsd is, ehhez hígított hipót vagy hígított Domestost használj. Ezáltal elpusztíthatod a baktériumokat, így a pult higiéniája tökéletes lesz. A padló felmosásához is érdemes ezt a két vegyszer használni, ezáltal nem csak tiszta, de baktériummentes is lesz a felület. Mindkét tisztítószer kapható nálunk 5 literes kiszerelésben.

 

A mosogatás történhet kézzel és géppel is, amennyiben kézzel mosogattok, akkor az 5 literes általános mosogatószert ajánljuk a főzőedényekhez, serpenyőkhöz, mert kiváló zsíroldó hatással rendelkezik.

 

Tányérok, poharak mosogatásához érdemes mosogatógépet alkalmazni, ehhez szerezz be mosogatógép-tablettát, valamint a gép megfelelő működéséhez szükséges vízlágyító sót és öblítőszert.

 

A tökéletes mosogatás titka

 

Gyakran előfordul, hogy amikor kivesszük a konyhai eszközöket a mosogatógépből, akkor foltokat, opálosodást vagy rárakódott szennyeződéseket találhatunk. Ez általában két dologból adódik.

 

Az egyik az, hogy a mosogatógépet is rendszeresen takarítani kell, a másik ok pedig általában az, hogy nem figyelünk oda, hogy fel legyen töltve a gép vízlágyító sóval és öblítőszerrel. Egy alapos takarítás és a kifogyott vegyszerek pótlása meg szokta oldani ezt a problémát.

 

A mellékhelyiségek tisztán tartásához szükséges napi tisztítószerek

 

Nem csak fertőzésforrás, de az ügyfélelégedettség mutatója is a mellékhelyiség. Ne hagyd, hogy lepukkant, koszos, undorító WC-be kelljen bemennie a vendégnek, ha szükséges, akkor újítsd fel, és rendszeresen takarítsd fertőtlenítőszerrel.

 

Napközben is többször ellenőrizd, így megelőzheted azt, hogy ha egy vendég koszosan hagyta ott, akkor a következőnek ezzel kelljen szembesülnie. A szappantartót mindig töltsd fel folyékony szappannal és legyen kéztörlési lehetőség is. 

 

A vendégtér higiéniája

 

Amikor a vendég belép, akkor nem mindegy, hogy milyen látvány fogadja. Mihamarabb szedd le a koszos terítéket, töröld le az asztalt tisztítószerrel, ehhez a spriccelhetsz rá Clint vagy hígított fertőtlenítőszert is használhatsz, ezután pedig mindig töröld szárazra. 

 

A pult is legyen mindig rendezett és tiszta, a kiborult dolgokat azonnal töröld le, a koszos poharakat tedd a mosogatógépbe vagy mosogasd el. Ügyelj a padlóra, ha leesett valami azonnal töröld fel, nehogy elcsússzon rajta a vendég. Zárás után pedig minden törölj le, és moss fel.

 

A napi tisztítószereket és az ezekhez szükséges eszközöket szerezd be nálunk, ha pedig kérdésed lenne, akkor keress bennünket elérhetőségeinken.