Blog
indepack
2024.05.16 09:40

A szemeteszsák 80 l-es változata a higiénia kulcsszereplője a vendéglátásban

A szemeteszsák 80 l-es változata a higiénia kulcsszereplője a vendéglátásban

A szemeteszsák 80 l űrtartalommal kiemelkedő szerepet tölt be a vendéglátóhelyek mindennapjaiban.

Első pillantásra ez a termék egy jelentéktelen dolognak tűnhet, azonban az első adandó alkalommal, amikor ki szeretnénk dobni valamit, máris elengedhetetlenül fontossá válik számunkra.

 

A megfelelő méretű szemeteszsákok kiválasztása és használata segít fenntartani az étterem higiéniáját, rendezettségét, tisztaságát. Ez a termék nem más, mint egy rejtett hős, aki mindig ott van, ahol kell és észrevétlenül végzi a dolgát.

 

A higiénia kiemelkedő fontosságú biztosítói

 

A takarítás kellékeit nem szeretjük a szemünk előtt látni, igyekszünk olyan helyre tenni ezeket az eszközöket, ahol nem találkozik vele a vendég, és mi magunk sem botlunk beléjük unos-untalan. Pedig a higiéniai termékek és eszközök olyan titkos szövetségeseink, amelyek gondoskodnak arról, hogy a vendéglátóhely patyolattiszta legyen, vigyáznak arra, hogy ne szaporodjanak el a mikroorganizmusok és a vendégeink maradéktalanul elégedettek legyenek.

 

Nézzük, mely eszközökre lesz mindenképpen szükségünk!

 

Az ipari tisztítószerek segítségével hatékonyan vesszük fel a harcot a látható és láthatatlan szennyeződések ellen, ide tartoznak a különféle vegyszerek, tisztító- és fertőtlenítőszerek, szivacsok, dörzsik, partvisok, a lapát és a felmosó szett. A gumikesztyűk a dolgozók kezét védik, valamint megakadályozzák azt, hogy a kézen lévő kórokozók az ételre kerüljenek. A hajháló, a lábzsák és a kötény szintén a dolgozókon található szennyeződések élelmiszerre való bejutását akadályozzák meg.

 

A törlőkendők, WC-papírok a személyes higiénia kihagyhatatlan termékei. Mindig ellenőrizni kell azt, hogy megfelelő mennyiségben áll-e a vendégek rendelkezésére, szükség esetén pedig azonnal pótolni kell.

 

A kéztörlők, papírtörlők emellett a konyhában is nagy segítségnek számítanak, törlésre, zsiradék felitatására egyaránt alkalmazhatók. A szemeteszsákok a hulladék összegyűjtésében jeleskednek, ezekből többfélét is célszerű beszerezni.

 

A szemeteszsák 80 l-es változata a közepes kukákba illik bele

 

Szemetest több helyiségben is ki kell helyezni, mindenképpen kell lennie a WC mellett, a mosdóban, a konyhában, de a bejárat mellett is keresni fogják. A legnagyobb mennyiségű szemét a konyhában keletkezik, bár ha street foodot üzemeltetsz és eldobható csomagolásban szervírozod az ételt, akkor a vásárlók is nagy mennyiségű szemetet fognak termelni.

 

A kuka megvásárlásakor figyelj a dizájnra, a WC, mosdó esetében környezetbe illő terméket válassz. Ha eldobható csomagolás számára teszel ki kukát, akkor nagy méretű és könnyen tisztítható változatot szerezz be, és tedd bele a szemeteszsák 80 l-es termékünket. Ez a zsák nagyon erős és strapabíró, ezért akkor sem fog kiszakadni, ha esetleg nehezebb dolog, például üvegpalack kerül bele.

 

A kukák ürítése

 

Ne hagyd, hogy teljesen beteljenek a kukák, ebben az esetben ugyanis nem fogod tudni lezárni azokat. Mindig ügyelj arra, hogy a hulladékszállítási napokon helyezd ki a szemetet, hogy a közszolgáltató el tudja szállítani azt. Ha valamelyik szemetesed túl gyakran telik meg, akkor cseréld nagyobbra, hiszen a folyamatos szemeteszsák-csere elveszi az időt más dolgoktól, ezzel pedig időt és energiát takaríthatsz meg.


A szemeteszsák használata nem csupán a hulladékok kezelését segíti elő, de hozzájárul az egész vendéglátóhely tisztaságához és rendezettségéhez is. Segít elkerülni a szétszórt szemetet, tisztábbá teszi a környéket is. A csomagolóanyagok, higiéniai termékek beszerzéséhez válaszd webshopunkat, ahol minden szükséges dolgot megtalálhatsz.