Blog
indepack
2023.05.26 10:00

A környezettudatos eldobható villa fa alapanyagból készül

A környezettudatos eldobható villa fa alapanyagból készül

Az eldobható csomagolás ma reneszánszát éli, ezáltal szükség van eldobható evőeszközökre, azonban ma már a kanál, a kés és a villa fa, valamint egyéb környezetbarát anyagból készül.

Rohanó világunkban az étkezésre sajnos egyre kevesebb idő marad. Főként az étel elkészítése nehézkes, ezért az éttermek és a kifőzdék széles körben biztosítják az ebédelés lehetőségét az emberek számára.

 

Az étel becsomagolásán kívül gyakran van szükség arra, hogy annak elfogyasztását is segítsük. Ehhez evőeszközt kell biztosítani a vásárló számára, amiből érdemes környezetbarát verziót választani.

 

Milyen alapanyagok közül választhatunk?

 

Az eldobható evőeszközök terén az elmúlt években komoly változások történtek, melynek célja, hogy minél kevesebb műanyag hulladék keletkezzen a Földön. Ezek a változások érintik a műanyag evőeszközöket és szívószálakat is, mivel helyettük a többször használatos, illetve alternatív, környezetbarát termékek használata preferált.

 

Milyen termékpalettát találhatunk?

 

Az indepack.hu lebomló evőeszközei fából és biomasszából készülnek. Ezekkel a termékekkel kevesebb szemét keletkezik, hiszen komposztálhatók, valamint eldobás után sem fognak felhalmozódni a természetben. Az, hogy többször is lehet használni egy kést, kanalat vagy villát, takarékosságra és környezettudatosságra tanít.

 

Ezek az evőeszközök lehetővé teszik azt, hogy elfogyaszd az ételt akkor is, ha úton vagy, ha a munkahelyeden nem áll rendelkezésre külön konyha.

 

Környezetbarát villa fa alapanyagból

 

A lebomló termékek tökéletesen helyettesítik a műanyag késeket, villákat, kanalakat, ráadásul a természetben 90 nap alatt lebomlanak. További előnyük, hogy antibakteriális felületűek, így nem tudnak megtelepedni rajtuk a különféle baktériumok.

 

Jól bírják a hőt, ezáltal forró és fagyott ételekhez is használhatók, például fagylaltokhoz is megfelelőek. Színük által természetes hatást nyújtanak, ezért nagyon trendik és divatosak. A fa evőeszközök gyártásához alapanyagnak leggyakrabban a bambuszt használják.

 

Te mit választanál: a kanál, kés villa fából vagy műanyagból legyen inkább?

 

Mi az a biomassza?

 

A biomassza evőeszközök barna színűek és 100%-ban műanyagmentesek, ezért anélkül biodegradálódnak, hogy káros mikroműanyaggal árasztanák el a földet.

 

A biomassza ipari faforgácsból készül, melyet növényi ragasztóanyagokkal állítanak össze, ezért úgy bomlik le a természetben, akár egy falevél. Az ipari faforgács egyébként kidobásra kerülne, ezáltal azonban új életet élhet.

 

Biomasszából készült evőeszközök

 

A Crann villa biomasszából készült, ezáltal egy környezettudatos termék. Szettben is megvásárolhatod, így becsomagolva, higiénikusan tárolhatod és nyújthatod át a vásárló számára. Többféle variációt is kínálunk, vásárolhatsz kés-villa verziót, kanál-villa-kés verziót, de akár szalvétával összecsomagolt változatot is. Az evőeszközöket egyesével becsomagolva is kínáljuk.

 

Érdemes megemlíteni a mokkáskanalat és a keverőpálcát, ami folyadékok homogenizálására használható. Tea, kávé, kapucsínó, egyéb italok mellé mindig adj kanalat, hiszen a cukrot, tejet, mézet, tejszínt, tejszínhabot ezzel lehet elkavarni. 

 

A fa alapanyagú kanál és keverőpálca kellemes tapintású, környezetbarát megjelenésű, könnyen használható termék, melynek megvásárlásával nem adsz esélyt a műanyaghulladékok felhalmozódásának.


Az utóbbi években nagy változások zajlottak le az eldobható evőeszközök területén és elmondható, hogy ezek az új termékek remekül megállják a helyüket, bármilyen minden étel- és italtípusnál remekül használhatók. Ha bármilyen további kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken.