Blog
indepack
2022.08.16 10:29

Erre van szükséged: az olcsó elviteles doboz

Erre van szükséged: az olcsó elviteles doboz

Lehet, hogy sokat gondolkodtál azon, milyen vállalkozásba kezdj, de az is lehet, hogy mindig is tudtad, vendéglátással fogsz foglalkozni.

Megálmodtad, kitaláltad, létrehoztad. Legyen szó bármilyen volumenű üzletről: akár egy hatalmas éttermet vezetsz, akár egy kis kerthelyiséged van, vagy egy food-truck kocsiba ruháztál be, egy dologra biztosan szükséged lesz, ez pedig az olcsó elviteles doboz.

 

Az elviteles dobozok célja kettős. Egyrészt a kész ételek csomagolására használhatod, ha a vendég elvitelre kéri az ételt, vagy kiszállítással foglalkozol, másrészt pedig a vendég által meghagyott, de elvinni szándékozott ételeket teheted bele.

 

Milyen elviteles dobozra van szükséged?

 

Amikor ételtartó dobozokat keresgélsz, akkor széles választékra találhatsz mind a doboz anyagát, mind formáját, mind pedig űrtartalmát tekintve. A széles választék előnye az, hogy eldöntheted, milyen anyagból készült dobozban szeretnéd az ételeket csomagolni, milyen formájú csomagolást keresel, és nem utolsó sorban, mennyi pénzt szeretnél a csomagolásra szánni.

 

Ahhoz, hogy megtaláld az ételednek megfelelő csomagolást, oda kell figyelned olyan dolgokra, hogy hideg vagy meleg ételről van-e szó, kell-e a dobozt többször kinyitni és visszazárni, szükséges-e, hogy több rekeszből álljon a doboz, illetve mekkora méretre és esetleg, milyen speciális formára van szükséged.

 

Az olcsó elviteles doboz fajtái

 

Beszéljünk először a dobozok anyagáról! A papír elviteles doboz nagyszerű választás, ha ökoszemléletű vagy, és ragaszkodsz a papír alapanyaghoz. Ezek a dobozok már olyan PLA bevonattal készültek, melyek zsír- és vízállók, tehát nem kell azon aggódnod, hogy átáznak. Hideg és meleg étel is csomagolható beléjük, környezetbarátak, komposztálhatók.

 

Az elviteles dobozok másik fajtája a műanyagból készült doboz. Ezen a kategórián belül többféle dobozt is találsz. A habdobozok - mint például a legismertebb HP3 habdoboz, menübox - extrudált polisztirolból készülnek, szintén alkalmasak hideg és meleg ételek tárolására is, többször kinyithatóak, hőszigetelők, így az étel tovább meleg marad.

 

A mikrózható habdobozok előnye az, hogy közvetlenül a mikrohullámú sütőbe tehetők, így nincs szükség egy újabb tányérra a melegítéshez. Anyaguk polipropilén, mely szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.

 

Nagyszerű választás a tálcazáró géppel fóliázható doboz is, mely garantálja azt, hogy az étel nem fog kifolyni, kilötyögni. Ezek a dobozok alkalmasak akár főtt, akár nyers ételek tárolására, legyen az hús, zöldség vagy gyümölcs, valamint akár fagyasztóba is tehetők.

 

Az egybefedeles műanyag dobozok, illetve a külön fedéllel záródó víztiszta dobozok akkor megfelelőek neked, ha hidegkonyhai készítményeket, desszerteket, salátákat, önteteket csomagolsz.

 

Dobozok összehasonlítása

 

Beszéljünk először az olcsó elviteles doboz áráról! A papír szuper választás, ha az ökoszemlélet az üzleted vezérfonala, és jó hír, hogy már árban sem sokkal drágább, mint a műanyag doboz. A műanyag dobozok közül a legolcsóbb megoldás, amennyiben meleg ételt kell csomagolnod, a habdoboz.

 

Speciális az ár-összehasonlítás szempontjából a géppel fóliázható doboz, mivel szükséged van hozzá egy tálcazáró gépre, aminek a beszerzése után azonban ez a csomagolási megoldás lesz a legolcsóbb. Ha nem szükséges az étel visszazárása, akkor kiváló választás ez a csomagolási mód.


Dobozainkból akár többfélét is érdemes beszerezned amennyiben többféle termék csomagolására is szükséged van. Ha többet szeretnél tudni valamelyik dobozunkról, vagy bármilyen kérdésed van, keress bennünket!