Blog
indepack
2023.05.30 11:00

A mosogatógép tabletta tisztává varázsolja a konyhai eszközöket

A mosogatógép tabletta tisztává varázsolja a konyhai eszközöket

Napjainkban már nehéz elképzelni az életünket mosogatógép és mosogatógép tabletta nélkül, hiszen ez a találmány igencsak megkönnyítette a mindennapjainkat.

Ez az eszköz nem csak a háztartásokban, de az ipari, közüzemi, éttermi, kifőzdei konyhákban is nagy segítség, hiszen egyszerűbbé teszi és meggyorsítja a konyhai folyamatokat.

 

A mosogatógép segítségével felszabadul a munkaerő, akit ezáltal más feladatra lehet átirányítani, de más előnyei is vannak a használatának, melyeket blogunkban mutatunk be.

 

Az idő pénz!

 

Főként egy vállalkozásban, hiszen ahol rengeteg mosatlan edény, tányér, evőeszköz keletkezik, ott folyamatosnak kell lenni a mosogatásnak. Kézi mosogatásnál ez minimum egy embert igényel, mivel a vendégek elé tiszta tányért kell tenni.

 

Ez a művelet tehát legalább egy alkalmazott teljes munkaidejét kívánja, azonban a mosogatógéppel igen sokat spórolhatsz, mivel csak a be- és kipakolás történik kézi erővel.

 

Tisztítószerek arzenálja

 

A vendéglátóipari vállalkozásnak számtalan ipari tisztítószerre és takarítóeszközre van szüksége. A higiénia elsőszámú követelmény, szigorú HCCP előírásokat kell betartani. A felületek tisztán tartása, a mellékhelyiségek tökéletes kinézete, a kiszolgálótér rendezettsége és a konyha fertőtlenítése érdekében mindig álljon rendelkezésre megfelelő mennyiségű és fajtájú tisztítószer.

 

A vendégek alapvető elvárása, hogy már megérkezéskor tiszta körülmények fogadják őket, és sem a mosdóban való látogatásukkor, sem pedig az ételek tálalásánál ne kelljen csalódniuk. A tiszta és csillogó tányérok, evőeszközök érdekében jó minőségű mosogatógép tablettát használj, így nem kell szégyenkezned a foltos tányér vagy a bemattult pohár miatt.

 

A mosogatógép garantálja a tisztaságot

 

Pontosan azért, mivel képes 70-80 fokon mosogatni, amit valljuk be, még egy fakír sem vállalna be! A kézi tisztítás során maximum 40-45 fokos vizet bír el a kezünk, a gép viszont sokkal magasabb hőfokra alkalmas, ami feloldja a szennyeződéseket, valamint csíramentesíti, fertőtleníti is egyúttal a felületeket.

 

Spórolj a vízzel és az energiával!

 

A mosogatógép vásárlása során mindig nézd meg, hogy az milyen energiaosztályba tartozik. Ha jól választasz, akkor garantált, hogy a gép sokkal kevesebb vízzel fog elmosogatni, mint a kézi mosogatás, valamint a víz felmelegítéséhez szükséges energia is energiatakarékos módon kerül felhasználásra.

 

Az energiaárak, rezsiköltségek brutális emelkedése mellett nem mindegy, hogy milyen számlákat kapsz hó végén. A mosogatógép energiamegtakarítást is eredményezhet vállalkozásod számára.

 

A hatékony mosogatógép tabletta és öblítő

 

Nagyon fontos, hogy mindig tiszta legyen a mosogatógép, hiszen csak így lesznek csepp- és koszmentesek a tányérok, a poharak, evőeszközök. Mielőtt bepakolod őket a gépbe, mindig dobd ki róluk az ételmaradékot, ha pedig nagyon zsíros, szószos a tányér, akkor töröld át egy papírtörlővel. A villákra, kanalakra akadt nagyobb szennyeződéseket is távolítsd el.

 

Úgy pakold be az étkészletet, hogy azok ne érjenek egymáshoz, ezáltal a vízsugár minden egyes piszkos edényt el fog érni. Tegyél be mosogatógép tablettát, és amennyiben szükséges, pótold a sót, valamint az öblítőt is. Kevésbé szennyezett edények esetén használhatsz alacsonyabb hőfokú, gyors programot is.


Időnként tisztítsd ki a gép szűrőjét, töröld át az ajtószigetelést és indíts el egy mosogatógép-tisztító mosást, így garantálhatod, hogy hosszú életű lesz az eszközöd. Ha bármi kérdésed lenne akár a tisztítószerekkel, akár a csomagolóanyagokkal kapcsolatban, akkor az elérhetőségeinken fel tudod venni velünk a kapcsolatot.