Blog
indepack
2022.08.03 13:14

Minden csomagolás ősatyja: a doboz tetővel

Minden csomagolás ősatyja: a doboz tetővel

A 21. század többek között arról is ismert, hogy elképesztőbbnél elképesztőbb csomagolóanyagok, csomagolási formák, dekorációk, logók jelentek meg.

De a klasszikusnál semmi sem jobb: vegyünk egy dobozt tetővel. Mi mindenre használhatjuk, és hogy válasszuk ki a megfelelőt?

 

Csomagolások jönnek és mennek. Legyenek formára szabottak vagy mindent elnyelők, ismert formák vagy újdonságok: mindegyik megszolgálja a maga szerepét. Oka van annak, ha átlátszó műanyagba csomagolják a szupermarketek zöldségeit: így láthatjuk, hogy mindegyik friss, érett, egészséges. Oka van annak, ha a felvágott zsírpapírba kerül a piacon: rusztikus hangulata lesz, tartja a formáját, és nem ázik át. Ezek mind a megfelelő célhoz kötöttek, de néha valami másra van szükség.

 

A doboz tetővel. Ennyi az egész?

 

Nem érdemes megfeledkezni tehát a legegyszerűbb csomagolásról. Egy doboz tetővel szinte mindent elnyel, abban minden elfér, könnyen és kényelmesen kibontható - ha megfelelőt választunk. Igen, egy ilyen általános csomagolás is - mint például a Cityline papírdoboz - ki tudja szolgálni kifejezetten egyedi igényeinket, ha jól döntünk. De mik legyenek a szempontok?

 

Méret

 

Érdemes tudni, hogy mekkora áruk tárolására készülünk. És ez fontosabb, mint első ránézésre gondolnánk! Fedeles dobozban szállítható akár egy hamburger vagy szendvics is - vagy akár egy hatos borválogatás! Mindkét esetben ugyanarra kell figyelnünk: a szállítandó áru ne mozogjon. Ha a szendvics nem tökéletesen passzol a dobozba, elmozdul, szétesik, és a házhoz szállítást kérő vendég nem ugyanazt az élményt kapja, mint a helyben fogyasztó. Ha a borok mozdulnak el egymáshoz képest, sérülhetnek a palackok, és akár elszivároghat az isteni nedű: senki sem szeretne egy átázott dobozt kézhez kapni, hogy aztán kinyitva szembesüljön vele, hogy a doboz alja szétázott és eltűnt a drága borokkal együtt.

 

Anyagvastagság

 

Számít, hogy mit szállítunk. Ha étel-házhozszállításban utazunk, és fontos, hogy az étel melegen érjen célt, akkor érdemes vastagabb falú, esetleg szigetelt dobozt választani, hiszen úgy kisebb a hőveszteség. Természetesen előfordulnak extrém esetek, amikor a biztonság kedvéért folpackkal sokszorosan körbetekerik az ételdobozt, de ez se nem esztétikus, se nem kényelmesen kibontható megoldás.

 

Ugyanígy, a hatos borválogatás vastag, tartós anyagú dobozt igényel. Nehéz az áru, vigyázni kell, hogy ne szakítsa ki a doboz alját. És a lényeg: a vastagabb, szilárdabb anyagú doboz jobban tartja a formáját, ami egyfelől  könnyen szállíthatóvá teszi, másrészt minőségérzetet ad a doboznak.

 

Extrák

 

Kiegészítő szolgáltatások? Természetesen lehet róluk szó! A legfontosabb extra szolgáltatás abban segít, hogy ügyfeleink egyszerűen tudják megjegyezni, hogy velünk volt dolguk: logózni lehet és kell minden egyes terméket, a cél, hogy az ügyfél összekapcsolja a doboz kinyitásának élményét velünk, hogy ránk asszociáljon a finom hamburgerről. 

 

De van még egy kérdés: mi történik a dobozzal, ha elvégezte a feladatát? Az egyszerű válasz az, hogy dobjuk ki. De nem ez az egyetlen megoldás: az egyik legnagyobb állatfelszerelés-kiskereskedelmi cég úgy alakította ki a papírkosarait, hogy miután hazavittük benne a házi kedvenc kajáját, új pórázát, még újabb játékát, kis átalakítással máris kutyáknak-macskáknak szóló árnyékolót varázsolhatunk belőlük. Fontos a kreativitás, és jó ötlet gondolni az első felhasználás utáni életre.

 

A doboz tetővel az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb csomagolási módszer, sokoldalúsága még mindig relevánssá teszi. Ha felkeltettük érdeklődésed, lépj velünk kapcsolatba!