Blog
indepack
2023.10.25 09:00

A nitril kesztyű előnyei

A nitril kesztyű előnyei

A nitril kesztyű az élelmiszeripar egyik legfontosabb védőeszköze, mivel számos előnnyel rendelkezik.

A piacon többféle kesztyű létezik, például a gumi és a vinyl, ezeket azonban különböző területeken, illetve munkafázisok során lehet használni. Blogunkban összehasonlítjuk a különböző anyagú védőfelszereléseket, valamint bemutatjuk a nitril kesztyűt, annak előnyeivel és alkalmazási területeivel együtt.

 

A higiénia fontossága

 

A vendéglátásban a higiénia egy kiemelt szempont, hiszen ennek elhanyagolásával akár súlyos, tömeges fertőzések is kialakulhatnak. Nem véletlen, hogy szigorú előírások védik a fogyasztókat, melyek betartása minden vállalkozás számára fontos feladat. A hatóságok gyakran végeznek szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, ezzel előzik meg azt, hogy olyan konyhák és kiszolgáló egységek működjenek, melyek nem felelnek meg a szakmai standardoknak.

 

Az eldobható gumikesztyűk használata

 

Az oldalunkon kapható eldobható gumikesztyűk biztosítják azt, hogy az ételre vagy az alapanyagokra nem kerül rá az emberi kézről kórokozó. Tudjuk, hogy a kezünkkel a nap folyamán sok mindent megfogunk, megérintünk, azonban a gondos kézmosás sem elegendő ahhoz, hogy az élelmiszerekhez puszta kézzel érjünk hozzá. Ezért kell minden konyhai művelethez eldobható védőeszközt használni, melyből háromféle terjedt el, a gumi, a vinyl és a nitril.

 

A gumikesztyűk

 

A gumikesztyűk latexből készültek, ami egy természetes rugalmas gumi alapanyag. Tökéletesen véd a baktériumok és a szennyeződés ellen, nagyon kényelmes. Hátránya, hogy vannak, akik allergiásak a latexre, ezért számukra ez nem viselhető, valamint ezek a védőeszközök zsíros és olajos környezetben sem használhatók.

 

A vinyl védőkesztyű

 

Ez a védőfelszerelést PVC-ből gyártják, tehát latexmentes, így az allergiásoknak is jó megoldás lehet, valamint ellenáll az olajoknak, zsíroknak is, azonban hátránya, hogy nagyon könnyen elszakad.

 

Az ellenálló nitril kesztyű

 

A nitril kesztyű szintén latexmentes, emellett pedig számos előnnyel rendelkezik, ezért ideális a vendéglátóiparban történő használathoz. A 100 db-os fekete nitril kesztyű L-es méretben is kapható, nitril anyagból készült.

 

Nagy előnye az ellenállóság, mivel zsíros, olajos közegben is kiválóan teljesít, szúrásálló, ezáltal védi a kezet, valamint nem tartalmaz púdert, hiszen az élelmiszeriparban ez nem megengedett.

 

A nitril védőkesztyű előnyei

 

  • Vegyi ellenállóság: Mivel a konyhán a zsíros, olajos közeg mindennapos, kézzel készítik elő a húsokat, pácolják be a sülteket, gyúrják meg a tésztákat. A nitril azonban ellenáll a vegyi anyagoknak, ezért remekül megállja a helyét ilyen körülmények között is.

 

  • Latexallergia-mentesség: Napjainkban egyre több ember szenved különböző allergiától, ezért azoknak, akik allergiás reakciót mutatnak a latexre, tilos ezt az anyagot viselniük. Ebben az esetben a gumival érintkező bőr kipirosodik és akár ekcémás bőrreakció is jelentkezhet. A nitril nem tartalmaz latexet, így a latex allergiában szenvedők számára ideális védőeszköz.

 

  • Magas kopásállóság: Ez a termék hosszabb ideig ellenáll a külső behatásoknak, ezáltal megvédi a kezet és tovább használható, mint más kesztyűk. Így nem szükséges minden egyes művelet után cserélni, hanem tovább használható.

 

  • Kényelmes: Puha és rugalmas anyagának köszönhetően szinte észrevétlenül hordható az egész műszak folyamán.

 

  • Higiénikus: Kiválóan véd a kórokozók ellen, a nitril rétegen nem hatolnak át a baktériumok.


A nitril kesztyű ajánlott minden vendéglátós számára, hiszen mind a konyhában, mind pedig a takarítás területén kiválóan használható. Ha további kérdéseid lennének, akkor bátran kérdezz tőlünk elérhetőségeinken!