Blog
indepack
2024.04.30 10:10

A gumikesztyű a higiénia és az élelmiszerbiztonság kiemelt védőeszköze

A gumikesztyű a higiénia és az élelmiszerbiztonság kiemelt védőeszköze

A vendéglátóipari vállalkozások egyik alapvető eszköze, aminek soha nem szabad hiányozni, az a gumikesztyű.

Többféle területen is használható, legyen szó takarítási, tisztítási műveletekről vagy az élelmiszerek előkészítéséről. Szerepe többrétű, hiszen egyszerre szolgálja a vendégek védelmét, segít megőrizni az élelmiszerek minőségét, védi a munkatársak egészségét és megakadályozza a keresztszennyeződéseket.

 

A higiénia biztosítása

 

Tudjuk, hogy a vendéglátóiparban mennyire fontos a megfelelő higiénia. Az élelmiszer-biztonsági előírásokat be kell tartani, ezt a hatóságok is folyamatosan ellenőrzik. Azonban nem csupán ezért kell betartani a szabályokat, hanem azért is, mert ezáltal lesznek az elkészített ételek maximálisan baktériummentesek, valamint a helyiségek, például a mosdó vagy a kiszolgálótér is baktérium-, gomba- és vírusmentes.

 

A beszerzendő eszközök

 

A higiéniához különböző eszközök beszerzésére van szükség. Az eldobható gumikesztyű és más védőeszközök kategóriában ezeket az oldalunkon megvásárolhatod. Annak érdekében, hogy ne kerüljön hajszál az ételbe, vásárolj hajhálót a konyhán dolgozók számára. A nejlonkötény a dolgozók ruhája és az élelmiszerek között képeznek akadályt, a lábzsákok a cipőn található szennyeződések padlóra kerülésétől védenek. A különféle anyagokból készült védőkesztyűk más-más műveletre alkalmasak.

 

A védőkesztyűk fajtái

 

A védőkesztyűk szerepe kiemelt az egészségügy és az élelmiszeripar területén is. A védelme kétoldalú, hiszen egyrészt megvédi az emberi kezet a sérülésektől, illetve attól, hogy olyan anyagok kerüljenek rá, amelyek károsíthatják, másrészt pedig azt is megakadályozza, hogy a kézen lévő baktériumok, más részecskék, szennyeződések belekerüljenek az ételekbe.

 

Beszerezhető nálunk a multifunkcionális nitrilkesztyű, a hagyományos gumikesztyű és az egyszer használatos nejlonkesztyű is. A legjobb, ha mindegyikből teszel a kosárba, hiszen mindegyiknek megvan a maga szerepe a konyhában és a mosdóban.

 

A gumikesztyű használata

 

A gumikesztyű anyaga latex, vagyis rugalmas gumi. Erre az anyagra jellemző, hogy ellenáll a baktériumoknak és a fizikai szennyeződéseknek. Nagyon kényelmes, mivel rugalmas, valamint több méretben is elérhető. Ez a védőeszköz leginkább a takarítási műveletekhez ideális, ellenáll a tisztítószereknek, megvédi a kezet a maró savas vagy lúgos anyagoktól.

 

A tisztítószerek a munkatársak kezét könnyen kiszárítják, kimarják, kényelmetlen viszkető bőrt okozva. Mindig hívd fel a dolgozóid figyelmét arra, hogy használjanak oldalunkon elérhető gumikesztyűt, amit háromféle méretben, S, M, L méretben kapható. Vegyél mindegyikből, így mindenki a kézméretének megfelelőt tudja viselni.

 

A nitrilkesztyű

 

Ez a kesztyű főként a konyhai műveleteknél ideális, mivel latexmentes, ellenálló és a zsíros, olajos közegben sem szakad ki. Ráadásul még szúrásálló is, így egy vágási, szeletelési műveletnél sem kell azon aggódni, hogy a kesztyű kiszakad. Vegyszereknek és baktériumoknak is ellenáll. Latexallergiások is használhatják, púdermentessége pedig élelmiszerekkel történő használathoz is ideális.

 

Az egyszer használatos nejlonkesztyű

 

Kisebb munkákhoz, gyors használatra alkalmas ez a kesztyű, amely polietilénből készül. Takarításhoz, étel-előkészítéshez, valamint minden olyan művelethez használható, ahol védeni szeretnénk a kezet vagy az ételt.


Oldalunkon a csomagolóipar teljes választékát megtalálod, emellett pedig higiénés, takarítási termékek és más kiegészítők is megtalálhatók. Nézz be hozzánk minden nap, és vásárold meg a szükséges eszközöket!