Blog
indepack
2022.11.23 11:26

Kiadós őszi egytálételeknek a sütőtökkrémlevestől a szarvaspörköltig: gulyástál a megoldás!

Kiadós őszi egytálételeknek a sütőtökkrémlevestől a szarvaspörköltig: gulyástál a megoldás!

A nyári, könnyű fogásokat felváltják a kiadós őszi egytálételek, amelyek jólesően melengetik gyomrunkat egy szeles, esős délutánon.

Az őszi ételkínálat széles teret enged konyhánknak. A sütőtökkrémlevestől a szarvaspörköltig bármi belefér, és ezeket kiválóan tálalhatod gulyástálban, ami a fedelével együtt cseppmentes záródást garantál minden ételféleség számára.

 

Itt van az ősz, itt van újra…

 

És ezzel az étlapcsere ideje is! Leveheted a kínálatodból a gyümölcsös, könnyed ételeket, a hideg leveseket, és jöhetnek a laktató, zsírosabb fogások. Október környékén érdemes átnézned a választékot, és változtatni a repertoáron, mert a zimankós, sáros, lucskos időben az emberek már nem limonádéra és gyümilevesre vágynak, hanem mondjuk egy nagy tányér Jókai bablevesre. Az ételek csomagolásához használj mikrózható műanyag elviteles dobozokat, amikben a vendég otthon újra meg tudja melegíteni a finomságokat.

 

Milyen ételek szerepeljenek az őszi étlapon?

 

Használd bátran az ősz ikonikus zöldségeit, például a sütőtököt. Számtalan formában el lehet készíteni, még a sütőtökkrémleves esetében is ahány ház, annyi recept. Ha neked saját specialitásod van, akkor mindenképpen arra helyezd a hangsúlyt, hiszen az emberek szeretik, ha valami nem átlagos, megszokott, vagyis nem unalmas.

 

Jöhetnek a zsírosabb fogások is, a szarvaspörkölt kifejezetten egy téli menü, a speciális fűszerekkel pedig feledhetetlen fogást tudsz belőle varázsolni. De készíthetsz vaddisznópörköltet, csülköt, bizonyára a Márton-napi liba finomságok is nagy sikert arattak. Az őszi ételek fűszeresebbek, kicsit nehezebbek, hiszen a hidegben ezek tudják megtölteni az éhes vendég gyomrát.

 

A malachasaalja, az oldalas, a gesztenyével töltött sültek, a gazdag levesek, például egy savanyúkáposztás kolbászleves, vagy a krémlevesek, mint az édesburgonya-krémleves, a gombakrémleves tökéletes menüsort alkotnak, és természetesen a desszertekről se felejtkezzünk el! Desszertjeinket ihlethetik az ősz gyümölcsei: az alma, a körte, a szőlő vagy a dió.

 

Kiadós őszi egytálételeknek a gulyástál a megoldás!

 

Nincs is jobb egy forró egytálételnél, amivel könnyedén jóllakathatjuk a vendégeket. Ezek csomagolására kiválóan alkalmas a fedelezhető műanyag gulyástál, levesestál, ami polipropilénből készült, ezért mikróba is tehető. A teteje tökéletes illeszkedést biztosít, így nem kell attól tartani, hogy kifolyik, és a táska alján találjuk meg az ebédet.

 

A gulyástál egyaránt alkalmas folyékony ételek, levesek tárolására, valamint egytálételek, szószos fogások szállítására. Használat után egyáltalán nem kell, hogy eldobásra kerüljön, nyugodtan bele lehet tenni a mosogatógépbe. A későbbiekben otthon újra fel lehet használni megmaradt étel tárolására, lefagyasztására vagy egyéb célokra, például tárolható benne varrókellék vagy barkácsfelszerelés, szegek, csavarok egyéb apró dolgok.

 

Az ősz egyet jelent azzal, hogy a világ egy kicsit lelassul, az emberek befelé kezdenek fordulni, egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak az esték. Elő kell venni a meleg ruhákat, be kell gyújtani a kandallóba, a cserépkályhába, vagy feljebb kell tekerni a fűtés gombját.

 

Készíthetünk forralt bort, süthetünk gesztenyét, és ellátogathatunk a falusi búcsúkba, hogy valami szuper vásárfiával és maradandó emlékekkel térhessünk haza.


Oldalunkon többféle csomagolási lehetőséget találsz a kiadós őszi egytálételeknek, akár a sütőtökkrémlevest akár a szarvaspörköltet veszed fel a kínálatodba. Ha bármi kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken, és szívesen segítünk elképzeléseid megvalósításában!