Blog
2023.11.27 16:00

A fenntartható csomagolás ma már alapkövetelmény

A fenntartható csomagolás ma már alapkövetelmény

Fenntartható csomagolás nélkül Földünk nehéz helyzetbe kerülne. A környezettudatosság ugyanis rendkívül fontos hozzáállás, és ezt érdemes minden szinten gyakorolni.

Ma már egyre elterjedtebb ez a szemlélet és a vásárlókban is növekszik az igény arra, hogy a vendéglátóhelyeken olyan csomagolásban kapják meg a megrendelt ételt és italt, ami nem szennyezi a környezetet.

 

Szerencsére egyre több fenntartható forrásból származó alapanyaggal találkozhatunk, ezáltal oldalunkon is megtalálhatod ezeket a csomagolásokat.

 

Mit jelent a fenntartható csomagolás?

 

A fenntarthatóság globális cél, ezért az Európai Unió Bizottsága többször is megfogalmazta, hogy milyen lépéseket kell megtenni ennek megvalósítása érdekében. Ez az eszme azért is fontos, mert arra törekszik, hogy a jelenben tett cselekedeteinkkel ne veszélyeztessük a jövő nemzedékét.

 

Ez a megközelítés a csomagolóanyagok tekintetében is érvényes, ezért azokat az anyagokat tekintjük fenntartható csomagolásnak, amelyek a természetből származnak, ezért tervezhetően előállíthatóak, gyártásuk során alacsony az ökológiai lábnyomuk, kevés vizet és más természeti erőforrást fogyasztanak, használatuk után pedig nyom nélkül lebomlanak, vagyis visszakerülnek a természetbe.

 

Milyen környezetbarát csomagolóanyagok vannak?

 

Oldalunkon többféle olyan csomagolást is találsz, amelyek fenntarthatók, ezek pedig a papír, a PLA, a CPLA, a cukornád, a biomassza, a fa és a bambusz. Papírból nagyon sokféle terméket kínálunk, találsz nálunk papírpoharat, -tányért és -tálcát, street food csomagolásokat, szendvicses-, pizzás-, főételes, tésztásdobozokat, szívószálat, csomagolópapírt, tasakot és zacskót, papírtáskát, szalvétát, kéztörlőt, WC-papírt és kartondobozokat.

 

A PLA-t és a CPLA-t gyakran használják a papírpoharak vagy ételdobozok belsejében bevonatnak, hogy az víz- és zsírálló legyen, de önállóan is megtalálhatjuk őket a poharak között vagy a tetőknél.

 

A cukornád dobozok a habdobozhoz hasonlítanak, ezért eldobható dobozokat kínálunk ebből az alapanyagból.

 

A fa evőeszközként is kiválóan működik, a bambuszból street food csónakot, tálat kínálunk. A műanyag szívószál helyett vásárolj biomassza szívószálat, ez hideg és meleg italokhoz is tökéletes, ugyanis nem pépesedik.

 

A környezetbarát termékekkel magadhoz csábíthatod a vásárlókat

 

A fenntartható csomagolás ma nagyon népszerű, ezért, ha plusz pontot szeretnél szerezni a vásárlók szemében, akkor azt ajánljuk, hogy ezek között válogass. Érdemes megismerned a műanyagmentes 2 dl fehér papír poharat, amely kizárólag csak papírt tartalmaz.

 

A vízállóságot nem a belső felületre ragasztott PE vagy más anyagokkal érték el, hanem egy olyan speciális vízbázisú bevonattal, ami szintén környezetbarát. Semmiféle műanyag elem nincs benne, így használat után maradéktalanul elbomlik. Teljesen műanyagmentes papírtetőt is vásárolhatsz hozzá.

 

Az ökocsomagolások kinézete

 

A legtöbb esetben már első látásra feltűnik, hogy környezetbarát csomagolásról van szó. A műanyagmentes pohár alapszíne hófehér, és ízléses zöld felirat gondoskodik arról, hogy világossá váljon a vásárló számára, hogy egy ökotermék van a kezében. A fehér alapszín mellett a biológiailag lebomló csomagolások nagyon sok esetben barna, vagyis kraft színt kapnak, ez is az ökoszemléletről tanúskodik.

 

A fenntartható csomagolás garantálja azt, hogy a jövő nemzedékének sem kell alapanyaghiányban szenvednie, mivel ezek a csomagolóanyagok újra és újra termelhetőek, használat után pedig komposztálhatók vagy újrahasznosíthatók.


Ha bármilyen kérdés merült fel benned, akkor keress bennünket az elérhetőségeinken.