Blog
indepack
2023.10.17 10:30

Hasznos kiegészítők a konyhában: sütőpapír, folpack és alufólia

Hasznos kiegészítők a konyhában: sütőpapír, folpack és alufólia

A sütőpapír nagyban megkönnyíti a szakácsok, a cukrászok és a háziasszonyok életét, ezért minden konyhában ott van a helye!

Széles a felhasználási területe éppen úgy, mint a folpacknak és az alufóliának, melyek nélkül ma már el sem tudnánk képzelni az életünket. Nálunk mindezeket a fontos kiegészítő termékeket könnyen beszerezheted, ezért soha ne feledd őket a kosárba tenni!

 

A konyhában nagyon sokféle dologra van szükség!

 

A papíráruk, csomagolóanyagok, higiéniai felszerelések, tisztítószerek mellett az oldalunkon is kapható sütőpapír és egyéb csomagolóanyagok: alufólia, folpack használata is elengedhetetlen. Ezek a termékek csomagolásra, a sütési-főzési folyamatok meggyorsítására, de még a felületek védelmére is használhatók, ezért gondoskodj róla, hogy egyik se fogyjon ki, mindig legyenek tartalékban.

 

A sütőpapír meggyorsítja a konyhai folyamatokat

 

Ez a termék egy nagyszerű találmány, mivel leegyszerűsít több konyhai műveletet is. Az íves szilikonos sütőpapír 16 db 38x42 cm-es ívet tartalmaz, ez pontosan beleillik egy gáztepsibe. Ha pedig te szeretnéd méretre szabni a sütőpapírt, akkor válaszd a 8 méter hosszúságú változatot. 

 

Ha ezeket a termékeket használod, akkor nem kell beolajoznod a tepsit annak érdekében, hogy a benne sütött étel, sütemény, péksütemény ne égjen le, hiszen a sütőpapír elvégzi ezt a feladatot. A sütés után pedig egyszerűen kiveszed belőle a papírt és nem lesz szükség hosszadalmas mosogatásra, súrolásra, mivel a papírt csak kidobod, alatta pedig a tepsi tiszta marad.

 

Miért hasznos a sütőpapír?

 

A klasszikus sütőben történő sütési műveleten túl többféle területen is felhasználhatjuk ezt az anyagot. Beleteheted a mikróba, csomagolhatsz bele süteményeket, péksüteményeket, formára vághatod, így speciális alakzatokban is készíthetsz sütiket.

 

Használatával csökkentheted a zsiradék mennyiségét, ezáltal pedig egészségesebb ételek készülhetnek a konyhádban, de a tepsi hőeloszlását is egyenletesebbé teszi, mivel védi a benne sütött ételek alját a túlsüléstől.

 

Az alufólia előnyei

 

Az alumínium egy természetes anyag, ezért bármilyen meglepő, de fenntartható és környezetbarát alapanyagról van szó. Az alumíniumot újrahasznosítják, ennek következtében pedig folyamatos körforgásban van.

 

Az alufólia remek csomagolóanyag, hiszen könnyen felveszi a belecsomagolt étel alakját. Beleteheted a sütőbe akár az ételek alá, vagy lefedheted vele a tepsit, így az ételek zamatosabbak és puhábbak lesznek, mivel a bennük lévő folyadék nem tud kifőni, hanem az ételt teszi omlósabbá.

 

Bírja a hőt, zsírálló, vízálló, ezért univerzálisan felhasználható. 30 és 40 cm szélességben kínáljuk, és 30 m és 100 m hosszúságban vásárolhatod meg.

 

A folpack

 

Ez a hártyavékony, polietilénből készült átlátszó fólia szintén nagyszerű csomagolóanyag. Előnye az alufóliával szemben az, hogy átlátszó, így látni lehet, hogy mi van a csomagolásban, vagy abban az edényben, amit lefedtünk vele. Ha szendvicset csomagolsz, akkor könnyen látható a szendvics tartalma.

 

30 és 45 cm szélességű, 300 méter hosszúságú verziókat találhatsz a webshopunkban, ha pedig perforáltat keresel, akkor 30x30-as, vagy 29x45 cm-es változat között választhatsz. 

 

A perforált folpack előnye, hogy sokkal könnyebb eltépni, így nem kell bajlódni azzal, hogy nem szakadt el rendesen és csak nyúlik. Speciális fóliatartó és vágó segítségével egyébként a perforálás nélküli változat is könnyen adagolható.


A sütőpapír és a többi csomagolóanyag nagyon hasznos konyhai kiegészítők, ezért szerezd be ezeket az árucikkeket nálunk! Ha pedig bármilyen kérdésed lenne akkor írj nekünk vagy hívj bennünket, és szívesen segítünk!