Blog
indepack
2023.04.11 15:00

3..2..1! Itt a nyári szezon, PLA shaker pohár beszerzés indul!

3..2..1! Itt a nyári szezon, PLA shaker pohár beszerzés indul!

Vendéglátósként mindenki várja a nyári szezont, hiszen az idegenforgalom döntő része ezekben a hónapokban zajlik, így a PLA shaker pohár időszaka is hamarosan elérkezik.

A meleg idő magával hozza a hűsítő italok iránti igényt, ilyenkor igyekszünk minél szélesebb kínálatot biztosítani a hideg italokból a vendégeink részére.

 

Eldobható poharaidat is igazítsd a szezonhoz, szerezd be időben a különböző méretű, hideg italok látványos felszolgálását lehetővé tevő termékeinket!

 

Milyen eldobható poharakat szerezz be?

 

Először is döntsd el azt, hogy milyen anyag mellett teszed le a voksodat. Maradsz-e a hagyományos műanyagnál, vagy kipróbálsz valami újat, ami környezetbarát és ökomegoldást biztosít számodra?

 

A hideg italok átlátszó pohárban mutatnak jól, így vagy műanyag, vagy pedig a lebomló, komposztálható poharaink közül választhatsz. A műanyag poharak legtöbbször PP, PET, PS anyagokból készülnek. Ezek mind újrahasznosíthatóak, ezért hívd fel a vendégek figyelmét arra, hogy dobják azokat a szelektív kukába, és lehetőleg te is gyűjtsd külön őket.

 

A lebomló, komposztálható poharak átlátszó változata PLA-ból készült, ha ezt választod, akkor nem fogsz műanyag hulladékot termelni.

 

A PLA előállítása

 

A PLA a politejsav, magas keményítőtartalmú gabonák belsejéből származik. Fenntartható termelésről beszélhetünk, hiszen ezek a gabonák, mint például a kukorica vagy a búza minden évben újra elvethetőek, így termelésük szabályozottan, ciklikusan történhet.

 

A PLA előállítása kevesebb erőforrást igényel, mint a műanyag előállítása, valamint a gabonaszemek külső része biomasszaként továbbhasznosítható, így szinte semmiféle hulladék nem keletkezik a gyártás folyamán.

 

A PLA komposztálása, lebomlása

 

Házi körülmények között nyugodtan a komposztra tehető, 1-3 év alatt teljesen lebomlik, ipari komposztálása pedig néhány nap alatt következik be. Hazánkban azonban nincs olyan ipari komposztáló üzem, ami képes a PLA-t lebontani, így jelenleg a kommunális hulladékban van a pohár helye. Azonban az anyag az égetőben hőenergiává alakul, a hőértéke pedig igen magas.

 

Milyen italok tálalására alkalmas a PLA shaker pohár?

 

A PLA csupán 40 Celsius-fokig hőálló, ezért a hideg italokhoz ideális. Nyáron a legnépszerűbb ital a limonádé, az 500 ml PLA shaker pohár tökéletes lesz ennek szervírozására. Szerezz be hozzá tetőt is, ebből kétfélét kínálunk, az egyik félgömb alakú és a szívószálhoz lyukkal van ellátva, a másik pedig sík és keresztlyukat tartalmaz.

 

Számtalan ízesítésben kapható limonádészirup, kínálj minél többfélét, és mindig tedd tele naranccsal, citrommal és lime-mal az italt. Jeget vagy jégdarát is tegyél bele, így sokáig hideg maradhat.

 

Ha klasszikus narancsos limonádét szeretnél készíteni, akkor ajánlunk egy szuper receptet: tégy a pohárba cukorszirupot, önts bele 100% narancslevet, tegyél bele narancsot, citromot, nyomd meg törőfával, tegyél bele jeget is és töltsd fel szénsavas vízzel.

 

A nyár másik slágere a jégkása, ehhez is megfelelő ez a pohár, vásárolj belőle 200, 300 és 400 ml-es változatot is.

 

A jegeskávé egyetlen vendéglátós itallapjáról sem hiányozhat, ebből soha ne hagyd ki a vaníliafagyit, és a tejszínhab miatt félgömb alakú tetővel kínáld.

 

A shake egy finom és tápláló ital, legtöbbször vanília, csoki és eper ízben kínálják, de nyugodtan kísérletezhetsz más ízekkel is! Az apró jégkristályok remekül hűsítenek a meleg időben. Ezenkívül az alkoholos és az alkoholmentes koktélok is nagyszerűen mutatnak ebben a pohárban.


A PLA shaker pohár kiváló választás, szerezd be minél hamarabb, és ha kérdésed lenne, akkor keress bennünket az elérhetőségeinken.