Blog
indepack
2024.06.20 11:00

A lebomló csomagolás napjainkban egyre népszerűbb

A lebomló csomagolás napjainkban egyre népszerűbb

A lebomló csomagolás iránti érdeklődés igen élénk, ez pedig a vendéglátó vállalkozások környezettudatos hozzáállásának köszönhető.

Látható, hogy oldalunkon is nagyon széles választékot kínálunk ezekből a termékekből, ezért, ha olyan csomagolóanyagot keresel, ami fenntartható termelésből származik, kicsi az ökológiai lábnyoma és használat után nem szennyezi a környezetet, akkor jó helyen jársz!

 

Blogunkban szeretnénk bemutatni neked azon termékcsoportjainkat, ahol lebomló csomagolást kínálunk, ezeket  meg is megvásárolhatod nálunk!

 

Az egyik legfontosabb lebomló csomagolás: a papír

 

A papír köztudottan egy olyan anyag, amely a természetből jön és oda is kerül vissza, hiszen alapanyaga a cellulóz. Fából, bambuszból, kenderből, de újrahasznosított papírból is elő lehet állítani. Csomagolóanyagként is megállja a helyét, nagyon sokféle terméket állítanak elő belőle. Találhatsz nálunk:

 

 • különböző poharakat, akár teljesen műanyagmentes változatban, 
 • fagyispoharakat,
 • papírtányérokat, tálcákat,
 • street food csónakokat,
 • elviteles dobozokat, főételes csomagolást,
 • leveses tégelyeket,
 • szendvicses dobozokat, fedeles papírdobozokat,
 • pizzásdobozokat és tortadobozokat, tortacsipkét,
 • papír szívószálat,
 • zsírpapírt, csomagolópapírt, szalvétát,
 • tasakot, zacskót, táskát, kartondobozt, futárdobozt.

 

A papírból készült elviteles dobozok, poharak nagyon biztonságosak, mivel olyan technológiával készültek, hogy a belsejük nem engedi át a folyadékot, zsírt és szószokat, ezért bátran választhatod levesek, főételek csomagolására vagy italok szervírozására is.

 

A Food To Go leveses papírpohár lehetővé teszi azt, hogy folyékony ételeket, mint például leveseket is lehessen környezetbarát csomagolásban szállítani. Hideg és meleg ételt is lehet bele tenni, bírja a hőt, nem fog átázni és a tetővel lezárva cseppmentes szállítást garantál az ételek számára. Mikrózható és fagyasztóba is tehető.

 

A PLA és a CPLA csomagolás

 

A politejsavból és a kristályosított politejsavból készült termékek kinézete a műanyaghoz hasonlít, átlátszó, azonban magas keményítő tartalmú gabonák belső részéből készül, így természetes és környezetbarát termék. A PLA-t hideg, míg a CPLA-t meleg ételekhez és italokhoz használhatod.

 

Komposztálható poharakat, poharakra és dobozokra való átlátszó tetőket és ingvállas tasakokat kínálunk ebből az alapanyagból.

 

A cukornád alapú lebomló csomagolás

 

Ezek a termékek a cukornád rostjaiból készülnek, kinézetük alapján a habdobozhoz hasonlítanak. Nagyon jól szigetelnek, ezáltal az étel sokáig megtartja a hőmérsékletét. Tálakat, tányérokat és egy- vagy többrekeszes dobozokat vásárolhatsz ebből az alapanyagból, mely használat után komposztálható. Hideg és meleg ételekhez is tökéletes választás.

 

A biomassza

 

A biomassza ipari melléktermékekből készül, ami lehet faforgács vagy bármilyen cellulóz alapú anyag, ezt növényi alapú kötőanyagokkal ragasztják össze. Oldalunkon szívószálat és különféle evőeszközöket találhatsz, amelyek ebből az anyagból készültek.

 

A klasszikus fa

 

A lebomló csomagolásokat bemutatva nem hagyhatjuk ki a fából készült termékeinket, a fa evőeszközöket, valamint a fa keverőpálcákat és a bambuszpálcát, amely szintén egy ökotermék, hiszen tisztán a természetből származik, oda visszakerülve pedig maradéktalanul lebomlik.


Egyre kevesebb eldobható műanyag csomagolóanyagot lehet használni, helyettük lebomló termékekre kell váltani. Lebomló csomagolást oldalunkról is beszerezhetsz, ezek megismerése minden vendéglátós elemi érdeke, hiszen a törvényi szigorítások ezt a területet sem kerülték el.