Blog
indepack
2022.09.15 10:57

A papír kéztörlők jelentősége

A papír kéztörlők jelentősége

Az utóbbi időben többféle új vírus, baktérium ütötte fel a fejét a világban.

Mindannyian szeretnénk elkerülni azt, hogy bárhol megfertőződjünk ezekkel a kórokozókkal, ezért a személyes higiénia minden helyzetben kiemelkedően fontos. A papír kéztörlők segítenek a higiénia megfelelő fokának biztosításában.

 

Papír kéztörlők alkalmazásának területei

 

A papír kéztörlők sokféle területen használhatóak. Remek szolgálatot tesznek a konyhában, a mosdóban, de a vendéglátáson kívül is szinte minden szakmában elengedhetetlen a használatuk. Akár a szépségiparban, akár egy autószerelő műhelyben, mindenhol szükség van a papírtörlőre. 

 

A kozmetikusok, körmösök el sem tudnák képzelni munkájukat papírtörlő nélkül, de egy szerelő olajos kezének megtisztítását, vagy egy kiömlött kávé gyors feltörlését is pillanatok alatt meg lehet vele oldani.

 

Miért éppen a papírtörlő?

 

Korábbi blogcikkünkben már írtunk a papír kéztörlők előnyeiről. A papír kéztörlő alternatívája a textiltörölköző. A kettő között nagyon sok különbség van, vegyük is sorra ezeket!

 

  • Ha a mosdóban textiltörölközőt használunk, akkor a vendégek egymás után ugyanabba fogják megtörölni a kezüket, ezáltal, ha valamelyikük nem mosta meg rendesen a kezét, akkor az ott lévő baktériumokat a törölközőbe keni, ami a következő vendég kezére fog kerülni. Fizikailag lehetetlen, hogy minden vendégnek új textiltörölközőt biztosítsunk, viszont a papír kéztörlők egyediek, csak egyetlen vendég törli beléjük a kezét.

 

  • Ha valami kiborul, feltörölhetjük konyharuhával, törölközővel, de azt utána ki kell mosni, és nem is biztos, hogy kijön belőle a szennyeződés. Makacs foltok esetén, például olaj, kávé stb. külön folttisztítás szükséges, ami a mosás költségét is emeli. A papírtörlő viszont kiválóan szívja a nedvességet, és pillanatok alatt fel lehet vele takarítani bármit, majd egyszerűen kidobható.

 

  • A papírtörlő olyan helyzetekben is megoldást ad, amikor valamilyen szennyeződés felfogása szükséges. Például a konyhában a lecsepegő olaj, zsír felszívása a rántott ételeknél, vagy egy műkörmösnél a reszelő által lereszelt anyag összegyűjtése. Az elszennyeződött papír kéztörlő egyszerűen kidobható.

 

  • A törölközőket folyamatosan mosni kell, ami költséges, hiszen víz, energia, mosószer, fertőtlenítőszer, folttisztító is szükséges, és a szárítógép használata további rezsiköltséget generál. A papírtörlő viszont használat után egyszerűen kidobható.

 

A papír kéztörlők fajtái

 

A papír kéztörlők vásárlásakor át kell gondolni, hogy milyen célból vásároljuk a törlőt. Erre azért van szükség, hogy a megfelelő kiszerelésű, méretű, mennyiségű papírtörlőt válasszuk. A higiéniai papírtermékek kategóriában többféle kéztörlő termék is megvásárolható.

 

A tekercses konyhai kéztörlő kisebb kiszerelésű, oda ajánljuk, ahol csak egy gyors kéztörlés szükséges, vagy le kell törölni a pultot, tűzhelyet, esetleg az ételek alá használják. 

 

Mosdóban használható papírtörlők esetén kétféle változatból tudunk választani: tekercseset, illetve Z hajtogatottat. A kettő között az a különbség, hogy a tekercses perforálva van, és a vendég maga tépi le a kellő mennyiséget, addig a Z hajtogatott kéztörlő esetén a vendég egyszerre csak egy darab papírtörlőt tud elvenni, ezáltal ez a megoldás takarékosabb. 

 

A papír kéztörlők adagolásához vásároljunk kéztörlő adagolót! Adagoló nélkül a kitett kéztörlő könnyen leesik, elázik, vagy elpocsékolják a vendégek. Az adagoló esztétikus, takarékos megoldás a kéztörlő használatához. Napközben gyakran ellenőrizzük a töltöttségét! Ha további kérdésed van, akkor keress bennünket!