Blog
indepack
2023.03.28 10:20

Az elviteles kávé elengedhetetlen tartozéka a fa kávékeverő pálcika

Az elviteles kávé elengedhetetlen tartozéka a fa kávékeverő pálcika

A kávé egy olyan ital, amit szinte mindenki kedvel, sőt, sokan el sem tudják képzelni az életüket nélküle.

Nagyon gyakran nincs idő leülni és lassan, elmélázva iszogatni ezt a remek nedűt, csupán gyorsan, kutyafuttában vesszük meg, és menet közben töltjük magunkba, hogy életre keljünk. Ilyenkor a fa kávékeverő pálcika használatával tudjuk a kávéba tett ízesítőket elkeverni, ezáltal minden egyes korty egységessé és harmonikussá válik, mi pedig élvezhetjük a pompás ízeket.

 

Hátra van még a feketeleves!

 

Na, de miért is ennyire népszerű ez sűrű, fekete ital? Az biztos, hogy ezer évvel ezelőtt már ismerték, azonban az eső kávéházak 1500 körül nyíltak. Magyarországra a török hódoltság idején érkezett, és ezekből az időkből származik a “hátra van még a feketeleves” kifejezés, amely Thököly Imre elfogásához fűződik.

 

A fejedelmet a váradi pasa ebédmeghívás ürügyén csalta magához, majd, amikor távozni akart, akkor jelezték neki, hogy várja meg még a “fekete levest”. Amint azonban Thököly megitta a kávét, láncra verték és börtönbe zárták.

 

Nekünk azonban nem kell ilyen ármánytól tartanunk, hiszen a mi “fekete levesünk” már kényünk-kedvünk, ízlésünk szerint készül és elfogyasztása után - elviteles kávé esetén az elfogyasztása előtt - szabadon távozhatunk.

 

Kávé a javából!

 

Ha elviteles kávét, teát, italt árusítasz, akkor az eldobható evőeszközök kategóriába mindenképpen nézz be! Itt ugyanis nagyon sokféle kiegészítő, ámde elengedhetetlenül szükséges kelléket találhatsz, többek között a fa keverőpálcákat is, melyeket többféle méretben is árusítunk. Így aztán mindig a pohárhoz illő változatot adhatod vendégeidnek akkor is, ha presszót, és akkor is, ha esetleg hosszúkávét vagy más nagyobb méretű italt vásárolnak.

 

A kávékínálat kialakítása

 

A kávéautomaták ma már meglepően sokféle és ízletes kávét állítanak elő. Ezeket az automatákat érdemes nagy forgalmú helyre telepíteni, azonban ügyelj arra, hogy mindig legyen feltöltve minden hozzávaló, és ne okozz csalódást a vásárlóidnak. 

 

Ha kávézód van, akkor neked már komolyabb kávégépre van szükséged, hiszen igazán ízletes eszpresszót csak egy nagynyomású gép tud elkészíteni. A kávégép rendszeres tisztítása, vízkőmentesítése elengedhetetlen feladat, ez garantálja a finom italt.

 

Az elviteles kávé esetében szerezz be papírpoharat, hiszen ez környezetbarát termék és nem okoz környezeti terhelést, valamint fa kávékeverő pálcika is szükséges.

 

Alakítsd úgy kávékínálatodat, hogy a klasszikus italok, mint az eszpresszó, hosszúkávé, latte, kapucsínó, bécsi kávé, melange, jegeskávé mellett találj ki valamilyen “ház kávéja” különlegességet, amit évszakonként is változtathatsz. Ezzel odavonzod magadhoz a vendégeket, akik nem tudnak ellenállni csodálatos italkölteményeidnek.

 

A fa kávékeverő pálcika tulajdonságai

 

Míg korábban a keverőpálca műanyagból készült, addigra ma már ezt felváltotta az ökoszemléletet is kielégítő fából készült változat. A fapálcika ugyanis a természetből jött és oda is tér vissza anélkül, hogy bármilyen környezeti szennyezést okozna. Fenntartható termelésből származik, hiszen a fa elültethető alapanyag, megmunkálása pedig szintén egyszerű, és nem igényel különleges vegyszereket vagy más, környezetszennyező anyagokat.

 

Eldobás után a fapálcika komposztálható, vagy a kommunális szemetesbe dobva a szemétégetőben energiaként hasznosul.


Készíts tehát csodás kávékat, hiszen ez a legtöbb ember számára létfenntartó funkcióval rendelkezik, ha pedig kérdésed támadt, akkor tedd fel ezt nekünk elérhetőségeinken.