Blog
indepack
2024.01.24 09:50

Papírtálca: amilyen egyszerű, annyira nagyszerű!

Papírtálca: amilyen egyszerű, annyira nagyszerű!

A papírtálca egy olyan széleskörűen felhasználható csomagolóeszköz, ami számtalan helyzetben kiválóan megállja a helyét.

Éppen ezért érdemes bevetni azokban a szituációkban, amikor olyan ételeket szeretnénk szervírozni vagy csomagolni, melyek sík felületet igényelnek. Ez a csomagolás környezetbarát, egyszerűen tárolható, kevés helyet foglal, ezért mindenképpen érdemes beszerezni és használni!

 

Az eldobható tányérok és tálcák megkerülhetetlenek

 

Akár street food helyről beszélünk, akár kifőzdéről vagy rendezvényeken történő ételszolgáltatásról – de ide sorolhatjuk a nyári vendéglátóhelyeket is, mint például a strandbüféket –, eldobható tányérokat és tálcákat kell használni.

 

A vendég nem fog várni, azonnal szeretné megkapni az ételt, majd pedig elsétálni vele, vagy gyorsan elfogyasztani, ezután pedig a tányért eldobni. Így aztán a különféle ételeket minél hamarabb ki kell adni a számára, ezután pedig azokat ott fogyaszthatja el, ahol szeretné. A csomagolás pedig – a papírtányér és a papírtálca – a kukába kerül.

 

Milyen környezetbarát eldobható tányérok és tálcák vannak?

 

A komposztálható cukornádból készült tányérokat többféle méretben és formában kínáljuk, a street food tálcák pedig papírból készülnek.

 

A hagyományos papírtálca rendkívül népszerű a gasztronómia területén, ez éppen annak köszönhető, hogy mennyiféle étel tálalására alkalmasak. A 20x25 cm-es extra papírtálca kiváló minőségű, egyszer használatos, eldobható termék, melynek mérete is ideális.

 

Fehér színe tiszta, kellemes megjelenést biztosít a számára. Újrafelhasznált papírból készült, ezáltal védi a környezetet, használat után pedig természetes úton is lebomlik. Már 200 darabtól megrendelheted, alakja miatt nagyon könnyű tárolni is.

 

Milyen ételek számára ideális a papírtálca?

 

Nagyon sokféle ételt kínálhatsz papírtálcán. Figyelj arra, hogy ezek olyan ételek legyenek, melyek lehetőség szerint egyetlen darabból állnak, mivel például egy 10 darabos minifánk könnyen legurulhat róla, a több apró darabból álló ételhez inkább a csónak alakú termékeinket ajánljuk, de a street food papírtálcák is kiválóak, mivel azok peremmel rendelkeznek.

 

A hagyományos papírtálcára tehát egy darabból álló ételt tegyél, és az sem probléma, ha egy kicsit lelóg róla, hiszen ennek nincs pereme, így rá fog férni az étel. Tehetsz rá zsíros kenyeret, arra viszont ügyelj, hogy a lilahagyma le ne maradjon a finomságról, mert ez dobja fel igazán!

 

A termék a különböző ízesítésű rétesek számára is ideális, itt azért 2-3 darabot is nyugodtan rárakhatsz, ezek ugyanis stabilan a helyükön szoktak maradni.

 

Mit tehetsz még a hagyományos papírtálcára?

 

A fánkok minden ízben és verzióban imádnivaló ételek, ezért ha fánkot árusítasz, akkor tedd csak azokat a papírtálcára és ezen add át a vendégnek. Az apró cukrokkal díszített, színes, ízesített, töltött fánkok rendkívül ínycsiklandozóak, de ha a hagyományos farsangi fánkot készíted, akkor is használhatod ezt az eldobható csomagolást. Édes baracklekvárral és porcukorral ez az étel is mindenki kedvence.

 

Szendvicset, palacsintát, süteményt, pogácsát is rakhatsz a tálcára, és ezeket akár csomagolópapírral is beboríthatod, ezáltal elviteles ételcsomagolásnak is megfelelő lesz.

 

Mire figyelj, ha papírtálcát vásárolsz?

 

Nálunk sokféle méretben meg tudod venni a papírtálcákat, csupán arra figyelj, hogy milyen méretet választasz. Ha például palacsintát szeretnél rátenni, akkor válaszd a hosszúkás formájú palacsintástálcát, de sült hal vagy melegszendvics esetén is találsz speciális alakkal rendelkező terméket.


Kör alakú vagy pizzaszeletes tálcát is kínálunk, nézd át az oldalunkat, és tedd kosárba azokat a papírtálcákat, melyek az ételeidhez megfelelőek!