Blog
indepack
2024.01.30 10:40

A hőtartó doboz hosszan megőrzi az ételek fogyaszthatóságát

A hőtartó doboz hosszan megőrzi az ételek fogyaszthatóságát

Az ételt az elkészítése után minél hamarabb el kell juttatni a fogyasztóhoz, hiszen a finomság élvezeti értéke frissen a legjobb, a hőtartó doboz pedig segít ennek a feladatnak a megvalósításában.

A meleg vagy hideg ételek szállítása során törekedni kell a hőveszteség elkerülésére, így olyan szállítódobozt kell találni, ami alkalmas a maximális hőszigetelésre. Azonban ezenkívül még számos tulajdonságnak kell megfelelnie egy ilyen terméknek, lássuk, mik is ezek!

 

Milyen egy ideális hőtartó doboz?

 

A megrendelt ételt olyan állapotban kell a vásárlónak odaadni, hogy az azonnal fogyasztható legyen. Meleg étel esetében tehát olyan dobozt kell találnunk, ami melegen tartja az ebédet. Emellett azonban más fontos jellemzők is lényegesek. Elengedhetetlen, hogy a doboz könnyű legyen, a falai vékonyak legyenek és egymásba lehessen őket rakni az egyszerűbb tárolhatóság érdekében.

 

Annak érdekében, hogy a hő sehol se illanjon el, a jól zárhatóság is lényeges, így a tetőnek illeszkednie kell az edényre. Persze nem mindegy, hogy elvárás-e a pontos illeszkedés, mivel folyadékok esetében még erre is figyelni kell. Az pedig, hogy később az étel mikrohullámú sütőben is megmelegíthető legyen, ma már alapvető követelmény.

 

Van-e olyan doboz, amelyik minden fenti feltételnek képes megfelelni?

 

Ha elolvassuk ezeket a kritériumokat, akár azt is gondolhatjuk, létezhetetlen, hogy vannak olyan termékek, melyek teljességében hozzák ezeket az elvárásokat. Azonban az oldalunkon kapható habdobozok és menüboxok igazi főnyeremények, mivel elmondható róluk, hogy hőtartó dobozként az ételszállításhoz kiválóak.

 

Az extrudált polisztirol, vagyis az XPS egy kiváló hőszigetelő anyag, nem véletlen, hogy az építőiparban is találkozhatunk vele.

 

Ajánlatunk a hőtartó dobozok terén

 

XPS-ből habdobozt, menüboxot, hamburger dobozt kínálunk számodra, ezeket akár erősített változatban is megtalálod nálunk. Ezek a termékek saját tetővel rendelkeznek, ami azért is nagyszerű, mert így nem kell keresgélni azt, hogy hol van a tető, nem fog elfogyni, és abban is biztos lehetsz, hogy a tető mérete a dobozra illik.

 

A hőtartó HP2 habdoboz, menübox e tulajdonsága miatt az egész szállítási folyamat során melegen tartja az ételt. 500 ml-es űrtartalmú, ezáltal pontosan belefér egy normál adag finomság. XPS-ből készült, könnyű, erős és ütésálló, ellenáll a nedvességnek és a hőingadozásnak.

 

És mi van a hideg, fagyott dolgokkal?

 

Nem csupán a meleget szükséges megtartani, vannak olyan ételek, amelyeknél a hideget kell benntartani a dobozban. Nem másról van szó, mint a finom fagylaltokról, melyekhez szintén kínálunk hőálló megoldásokat.

 

A fagyi csak hidegen jó, ezért, ha az Aréna fagylaltos thermo habdobozt használod, melynek megrendelésével együtt a tetőt is megkapod, akkor egy mutatós, kifinomult élményt nyújthatsz a vásárlóidnak. Praktikus és stílusos hőtartó dobozról van tehát szó, amely hosszú ideig megóvja a fagylaltot az elolvadástól.

 

A folyadékok hőmérsékletének megtartása

 

Ismerjük a habdobozokat, ezek a termékek szilárd ételek szállítására tökéletesek, mivel a tetőt ráhajtva egy kis fülecske segítségével tudjuk őket lezárni. Azonban, ha folyékonyabb ételt, például levest vagy főzeléket szeretnél hőtartó doboz segítségével szállítani, akkor a leveses habtégelyt ajánljuk, mivel ez a termék cseppmentesen záródik. Thermo levesesdobozként is ismerheted, bordázott falú, hőtartó termék, azonban ne feledd, hogy a tetőt külön kell megrendelned hozzá!


Láthatod, hogy gyakorlatilag mindenféle ételhez találhatsz oldalunkon hőtartó dobozt, ezek segítségével mind a leveseket, mind a főételt, de még a desszertet is be tudod csomagolni.