Blog
indepack
2023.02.20 10:00

A farsangi fánk tálalásához a papírtálca tökéletes lesz!

A farsangi fánk tálalásához a papírtálca tökéletes lesz!

Végre elérkezett a báli időszak, és mi sem illik jobban egy farsangi bulihoz, mint a finom, porcukorral szórt és baracklekvártól roskadozó farsangi fánk, amihez a papírtálca egy ideális választás.

Keresd meg kínálatunkban és szerezd be, majd gőzerővel indulhat a parti!

 

Mi a jó a farsangban?

 

A téli ünnepkör a vízkereszttel zárul, ezzel pedig kezdetét veszi a farsangi időszak, amely a zajos mulatozásról, a jelmezekről, a finom ételekről és a párválasztásról szól. Az emberek végre kicsit elengedhetik magukat és a böjtig esznek, isznak, mulatnak.

 

Ilyenkor alig várjuk a meleg napsütést és a zöldellő természetet, a hideg tél már igazán engedhetne a szorításából! Viszont te is tehetsz ennek érdekében, mégpedig azzal, ha részt veszel egy farsangi mulatságon, hiszen a farsang, a zajos rendezvény célja a tél elűzése. 

 

A farsanghoz hozzátartoznak bizonyos ételek, amelyeket érdemes ilyenkor elkészíteni és a vendégek számára kínálni. Nagyon népszerű farsangi előétel a kocsonya vagy a házi finomságokkal megrakott paraszttál.

 

Levesként tedd az étlapra a gazdag raguleveseket, amit akár vadakból is elkészíthetsz, például fácánból. Főételnek jöhetnek a sültek, a desszert pedig természetesen a farsangi fánk, amely hazánkban az úgynevezett szalagos változat.

 

Papírtálca a szalagos fánk kínálásához 

 

A jól megkelt és tökéletesre sütött fánk jellegzetessége az oldalán körbefutó szalag. Ha az asztalra szeretnéd tenni, vagy elvitelre kínálni, akkor az eldobható tányérok és tálcák között találhatsz ideális csomagolóanyagokat hozzá.

 

Az elkészült farsangi fánkról ne sajnáld a baracklekvárt, de tegyél ki közepes papírtálcát és szalvétát, hogy gusztusosan meg tudják enni a vendégek. Ez a csomagolás nagyon praktikus, mert ráfér egy vagy két fánk és kényelmesen el tudja magával vinni a vendég, amint pedig elfogyasztotta, a papírtálca a kukába kerülhet. 

 

Ha papírtálcát használsz, akkor az sem baj, ha kicsit lecsöpög a lekvár, vagy mellé megy a porcukor, hiszen a tálca ezeket felfogja, nem ázik át, majd pedig nem kell mosogatni, hanem egyenesen a szemétbe lehet tenni.

 

A papírtálca további előnyei

 

  • Környezetbarát
  • Lebomlik
  • Fenntartható termelésből származik
  • Nem szennyezi a környezetet
  • Könnyen szállítható
  • Könnyen kézbe fogható
  • Felfogja a lecsöpögő ételt
  • Nem ázik át
  • Többféle méretben kapható
  • Nagyon sokféle termék kínálható róla

 

Fánkok a világ minden tájáról

 

A fánk egy olyan multikulturális édesség, amelynek szinte minden országban megtalálhatjuk a saját, helyi változatát. Hazánkban a legelterjedtebb a szalagos fánk, amit akár egy gazdag, húsos leves után, főételként is tálalhatunk, de egyes tájegységeken a csörögefánk, más néven a forgácsfánk, valamint a túrófánk is hatalmas népszerűségnek örvend.

 

A képviselőfánkot akár édes, de akár sós töltelékkel is elkészíthetjük. Ismerheted még a csehek híres édességét, a tarkedlit, a spanyolok churros-át, az olaszok profiterolját, a franciák eclair-jet, az indiaiak krumplis fánkját, a hollandok almafánkját vagy az amerikaiak minifánkját. 

 

Az amerikaiak persze nem álltak meg a mini változatnál, nekik köszönhetjük a különböző töltelékekkel töltött és színes cukormázzal, csokival leöntött és apró cukorkákkal, csokidarabokkal díszített változatokat is.

 

A farsang egy remek időszaka az évnek. Lassan már elkezd melegedni a levegő, egyre többször bújik elő a nap, egyre hosszabbak a nappalok. Egyes napokon már a tavaszi szellőt is érezhetjük arcunkon, de ne feledd, hogy a tavasz ravasz, bizony gyakran még áprilisban is számíthatunk egy-egy kisebb hóesésre.


De most élvezd a farsangot, és kínáld édességeidet papírtálcán! Ha pedig kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!