Blog
indepack
2023.10.27 11:50

Az osztott ételtároló doboz praktikus a köret és a hús elválasztásához

Az osztott ételtároló doboz praktikus a köret és a hús elválasztásához

Többféle összetevőből álló főétel esetében az osztott ételtároló doboz ideális csomagolás, mivel ezekben a dobozokban külön részbe tudod szervírozni az étel egyes alkotórészeit.

Oldalunkon többféle osztott ételtárolót találhatsz, blogunkban a polisztirol alapanyagból készült habdobozokra irányítjuk a figyelmedet. Ezek a csomagolóanyagok megannyi előnnyel rendelkeznek, ezért mindenképpen ajánljuk a beszerzésüket!

 

Hol használható az osztott ételtároló doboz?

 

Az éttermek, vendéglátóhelyek helyben fogyasztott ételei esetében nagyon gyakran előfordul, hogy a vendég nem fogyasztja el teljes egészében a kiszervírozott ételt. Ilyenkor jogos elvárás a részéről, hogy a megmaradt ételt el tudja magával vinni annak érdekében, hogy később otthon még meg tudja vacsorázni. Ez esetben az étteremnek el kell tudnia csomagolnia az ételt, ehhez pedig ételtároló dobozokra van szükség.

 

Az ételkiszállítás során a megrendelt ebédet a futárok házhoz viszik. Az ennivalónak úgy kell megérkeznie a címre, hogy az látványos, gusztusos, étvágygerjesztő legyen. Nem mindegy tehát, hogy mibe csomagolják a konyhán, mivel a szállítás során előfordulhat, hogy kissé megborul, megrázkódik, főleg ha biciklis vagy motoros futár hozta.

 

Az osztott ételtárolás előnyei

 

Ha a főétel több részből áll, például köretből és húsból, akkor az osztott csomagolás nagy előnye, hogy a két összetevő nem fog keveredni, hanem megmarad sértetlenül. Mint mondtuk, a szállítás során elmozdulhat a dobozt, a külön rekeszek azonban biztonságosan tartják meg az adott ételféleséget.

 

Oldalunkon többféle habdobozt és menüboxot is találhatsz, érdemes vegyesen beszerezni belőlük. Egy-, két-, de akár háromrekeszes változatot is árusítunk, így akár három különböző összetételű ételt is bele tudsz tenni, vagy használd a harmadik rekeszt a szószoknak.

 

Az extrudált polisztirol tulajdonságai

 

A polisztirol egy újrahasznosítható műanyag, aminek rendkívül széles a felhasználási köre. Többféle feldolgozási technológia létezik, az egyik ilyen az extrudálás, melynek során zártcellás kivitelezés történik, így egy homogén, sűrű, kemény és víztaszító anyagot kapunk, amely ételtároló dobozok készítésére is kiváló alapanyag.

 

A HP4/2(MB) kétrészes vastag habdoboz elegáns és praktikus megoldás a készételek szállításához. Képes arra, hogy megóvja az étel minőségét, frissességét, ráadásul hőtartó képességével a benne tárolt élelmiszer sokáig meleg marad.

 

Ideális választás éttermeknek, büféknek a kiszállítandó étel becsomagolására. A két rekesz alkalmas arra, hogy elkülönítse az ételeket, így megőrizheti frissességét a saláta vagy a rántott hús.

 

Az XPS dobozok előnyei

 

  • Ez az anyag nem számít veszélyes műanyagnak, a törvény nem korlátozza a felhasználását, ráadásul újrahasznosítható.
  • Az XPS kiváló hőtartó képességgel rendelkezik, ezáltal az étel sokáig meleg marad benne még akkor is, ha azt később szándékoznak elfogyasztani.
  • Az elhűlt étel mikrohullámú sütőben könnyen újramelegíthető, az XPS ugyanis bírja a mikrózást.
  • Habdoboz jellege miatt nem horpad be, kemény, így megóvja az ételt az ütődésektől, sérülésektől.
  • Felhasználás előtt nagyon könnyen egymásba rakhatók, így szállításuk, tárolásuk egyszerű.
  • A többrekeszes változatokban az ételek nem keverednek, így tovább megőrzik frissességüket.


Az osztott ételtároló doboz praktikus és stílusos megoldás minden ételcsomagolást végző vállalkozás számára, ezért mindenképpen érdemes tőlünk beszerezni. Ha esetleg további kérdéseid lennének a csomagolóanyagokkal vagy termékeinkkel kapcsolatban, akkor elérhetőségeinken várjuk a megkeresést.