Webshopunkat szebbre és modernebbre cseréltük. Biztonsági okokból az első vásárlásodkor akkor is újra kell regisztrálnod magad, ha már korábban vásároltál tőlünk.

Elnézést ha kellemetlenséget okozunk ezzel és bízunk abban, hogy elégedett leszel az új oldalunkkal! 

Blog
indepack
2018.02.02 14:20

Csomagolj gabonába!

Csomagolj gabonába!

Manapság fontos, hogy óvjuk környezetünket, ezért új biopolimer termékekkel bővítettük kínálatunkat.

Néhány szóban szeretnénk bemutatni a gabonából készült öko termékeinket:

A PLA (Polylactic acid, politejsav), magas keményítőtartalmú, növényekből (pl.: kukorica, búza, rizs) előállított termék. Tulajdonsága, hogy hőre lágyul, illetve biológiai úton lebomlik. Ennek az alapanyagnak a szintetizálása és fejlesztése már több, mint 50 éves múlttal rendelkezik, és az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődésre és keresletre tett szert.

Ez nem meglepő, de nézzük miért is:

Az elkészítés során egy 5 dl-es lebomló pohár elkészítéséhez átlagosan 14 g kukoricát használnak fel, a gyártás során a szemek belső fehér folyadékos részét alkalmazzák az alapanyag előállításához. Az termelés során a gabona fajták többi része (szár, levél, héj) biomasszaként kerül felhasználásra, ez segíti a gyártási folyamat energiafelhasználást, mely szintén környezetbarát megoldás, így akár 90%-kal csökken a szén-dioxid levegőbe jutása.

A PLA anyag lebomlási ideje kedvező, kb. egy faág lebomlási idejéhez hasonló, amennyiben komposztálásról van szó, ipari körülmények között pár hónap alatt, de akár már 1-2 nap alatt is lebomlik a termék, illetve kertben történő eljárás során 1-3 év ennek a folyamatnak az ideje.

A PLA alapanyagból készült termékek 40 °C-ig hőállók, bármilyen forma előállítható belőlük, akár fólia is. Helyettesítheti a Poliészterből, polisztirolból, illetve a polietilénből készült flakonokat, dobozokat, poharakat. A produktum logózható, alacsony hőmérsékleten ragasztható.
Ezeket a terméket hideg italoknak, salátáknak ajánljuk.
Az anyag tovább fejlesztett változata a CPLA, mely a kristályosított politejsav, mely 80 °C-ig hőálló, ezáltal megoldást kínál a forró ételek, italok csomagolására, illetve az étkezéshez szükséges eszközökre.

A komposzálható termékeket, (lebomló shaker-koktélos poharak, lebomló főételes dobozok, lebomló leveses tálak, lebomló evőeszközök) bátran merjük ajánlani, mind anyagukat tekintve, mind ökológia szempontból.

Csökkentsük együtt az ökológiai lábnyomot!