Komposztálható/lebomló poharak

Komposztálható, lebomló poharak

 

Olcsó csomagolóeszközt keresel, megbízható beszállítótól, akinek valódi raktárkészlete van? Jó helyen vagy: 10+ év tapasztalat, 16000+ partner, alacsony árak, raktárkészlet 2000m2-en, akár másnapi kiszállítás saját autóval vagy futárszolgálattal. Napjainkban minden ország arra törekszik, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen. E cél érdekében egyre jobban előtérbe kerülnek a komposztálható, lebomló poharak és egyéb ökocsomagolások. 

 

A műanyag nagyon népszerű és elterjedt csomagolóanyag, ám amennyiben nem kerül a szelektív hulladékgyűjtőbe, akkor nem tudják újrahasznosítani. Ebben az esetben viszont kikerül a természetbe, és ott környezetszennyezést okozhat. A komposztálható, lebomló poharak azonban műanyagmentesek, természetes alapanyagokat tartalmaznak, lebomlanak, ezért nem terhelik a környezetet. Nézz szét a Komposztálható/lebomló poharak kínálatban!

 

Válogass lebomló poharaink között, és tégy aktívan a környezetvédelemért!Az indepack.hu rengetegféle, egyszer, illetve többször is használható poharat forgalmaz annak érdekében, hogy minden vendéglátó megtalálja azt a terméket, ami a legjobban illik a koncepciójához. Ebben a kategóriában az ökoszemléletű poharainkat találod.

 

Miből készülnek a komposztálható, lebomló poharak?

 

Ezek a termékek magas keményítőtartalmú gabonából készülnek, ezen belül leggyakrabban kukoricából. A PLA (politejsav) a gabonaszem belsejében található. Maga a technológia már 50 éves múltra tekint vissza, de tömeges felhasználása csak az utóbbi években kezdődött el. A PLA hőre lágyul, ezért csak hideg termékekhez megfelelő. Előnye viszont, hogy teljesen műanyagmentes és lebomló anyag. 

 

Továbbfejlesztett változata a CPLA (kristályosított politejsav), amely már 80 fokig hőálló, ezért ebbe akár már meleg italok is tölthetők. 

 

Hogyan komposztálhatóak ezek a termékek?

 

Ezek a poharak ne kerüljenek a műanyag közé, hiszen nem műanyagok! Komposztálásuk azonban jelenleg csak ipari körülmények között lehetséges. A legjobb megoldás, ha egyenesen a kommunális hulladékba kerülnek, mert így az égetés során energia lesz belőlük. Sőt, nagyobb hőértékkel rendelkeznek, mint a sima kommunális hulladék, ezért több energiát adnak, valamint az égetés során semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki. 

 

Mire tudod használni ezeket a poharakat?

 

Bármilyen hideg italhoz tudod használni. Azért csak hideghez, mert a PLA maximum 40 fokot bír ki, a CPLA pedig 80 fokot. Viszont a hideg, jeges italokhoz kiváló választás. A koktélospoharak víztiszták, vastag falúak, ezért minőségi érzetet keltenek a fogyasztókban.

 

Milyen termékekkel rendelkezünk?

 

A PLA poharat 200 ml-es űrtartalommal tudod megvásárolni. Bármilyen hideg ital szervírozására kiváló. A shakeres poharak megszólalásig hasonlítanak a műanyag shakeres pohárra, alkalmasak hideg italok, gyümölcslevek, turmixok, gyümölcssaláták, koktélok felszolgálására. Víztiszta, vastag falú prémiumtermék. Többféle tetőt tudsz hozzá vásárolni, választhatod a sík tetőt szívószálnyílással, vagy a gömb alakú tetőt lyukkal a közepén. 300 ml, 400 ml és 500 ml-es változatban kapható.

 

Rendelhetsz klasszikus, bordás falú, 150 ml-es PLA poharat átlátszó, vagy 200 ml-es CPLA poharat fehér színben 50 darabtól. A CPLA már alkalmas arra is, hogy meleg italokat szolgálj fel benne.

 

Logóztass!

 

Ezeket a poharakat kérésedre egyedi, maximum két színes grafikával felár ellenében logózni is tudjuk, ehhez minimum 500 darabos megrendelésre van szükség. A nyomat 20-50 mm széles, de tudunk akár teljes palástos nyomtatást is, ha erre lenne szükséged. Minden esetben keress bennünket a részletekért e-mailben!

 

Ha te is aktívan szeretnél tenni a környezetvédelemért, akkor válassz komposztálható, lebomló poharat! Egy csepp a tengerben, de sok kis csepp hozhat csak változásokat. Ha ezt a pohártípust választod, akkor tájékoztasd vendégeidet arról, hogy ne tegyék a műanyag közé! Válaszd ki a megfelelő poharakat, tetőket, tedd a kosaradba, és rendeld meg minél előbb!