Greendepack

Greendepack

 

Üdvözlünk az indepack.hu zöld világában, a Greendepack-ban! A Greendepack szekciónkat azért hoztuk létre, hogy egy helyen megtalálhass minden olyan csomagolóeszközt, amellyel hozzájárulhatsz Földünk védelméhez, ezáltal gyermekeink jövőjéhez. Nem kell keresgélned a menüpontok között, ha környezetbarát csomagolást keresel, mert mi kategóriákba rendezve összegyűjtöttük számodra ezeket a termékeket. 

 

Ebben a menüpontban csak ökológiailag lebomló csomagolást találsz. Örülünk, hogy itt vagy, nézd át a kategóriákat, és tegyél a fenntarthatóságért! 

Milyen anyagból készül az ökocsomagolás?

 

Az utóbbi években a műanyag csomagolást egyre intenzívebben váltják fel az egyéb, alternatív alapanyagból készült biológiailag lebomló, műanyagmentes csomagolóanyagok. 

 

A papír már régóta szerepel a csomagolóanyagok listáján, de ma már olyan anyaggal tudják bevonni, ami vízállóvá, illetve zsírállóvá teszi. Ezért teljesen fel tudja váltani a műanyagot, hiszen akár levesestálnak is alkalmazható.

 

A PLA-t gabonából, általában kukoricából készítik. Remek csomagolóeszköz hideg ételeknek, de a meleget nem bírja, ezért maximum 40 fokig használható. Továbbfejlesztett változata a CPLA, ami már 80 fokos hőmérsékletig használható, és mikrohullámú sütőbe is tehető.

 

A fa is egy klasszikus alapanyag, legfőképpen bambuszból készült termékeket találsz nálunk: evőeszközök, szívószálak készülnek belőle.

 

Az alumíniumot a természetből nyerjük, és a feldolgozott alumínium nagy része további feldolgozásra kerül, így kering a felhasználási láncban.

 

A cukornádból készült termékek külsőre a habdobozhoz hasonlítanak. Ez egy remek csomagolóanyag, mivel a hideget és a hőt is jól bírja.

 

Milyen termékek találhatóak a Greendepack oldalon?

 

Négy nagyobb kategóriába soroltuk a környezettudatos, lebomló alapanyagból készült termékeinket, ezekre a kategóriákra kattintva további alkategóriák nyílnak meg. Ezáltal könnyedén megtalálhatod, és a kosárba teheted a keresett termékeket.

 

Ökopoharak és kiegészítők

 

Ebben a kategóriában találod a Greendepack szellemének megfelelő papírpoharak és kiegészítők széles választékát, a szívószálakat és a keverőket, a fagyispoharakat, a PLA-ból készült poharakat, és a többször felhasználható, mosogatható újrapoharakat.

 

Fenntartható ételcsomagolás

 

Ezen kategórián belül több alkategóriát találsz. A legfontosabb ételcsomagoló lehetőségeket itt találod meg. Vásárolhatsz leveses- és főételes dobozt, street food csomagolást, hullámkarton szendvicses dobozokat, csomagolópapírokat, zsírpapírokat, evőeszközöket, papírtálcát, pékárus tasakokat, talpas papírtáskát, tányérokat, pizzadobozokat, tortadobozt, tortacsipkét, szalvétát, valamint alumíniumtálcát és -dobozt.

 

Kiegészítő ökotudatos termékek

 

Ebben a kategóriában három alkategória található, az elsőben lebomló tasakok, szatyrok vannak. A PLA-ból készült ingvállas és normál zacskók külsőre olyanok, mint a sima műanyag zacskó. Eldobás után azonban lebomlanak, ezért nem szennyezik a környezetet. Többféle méretben és kiszerelésben, darabos vagy letéphető változatban tudod megvásárolni.

 

A második alkategóriába az alufóliákat és a sütőpapírt tettük, harmadik alkategóriában pedig a pénztárgépszalagokat találod.

 

Mosdó- és WC-higiénia

 

Ebbe a kategóriába tettük be a WC-papírokat és a különféle vastagságú, kiszerelésű kéztörlőket.

 

Környezetbarát, biológiailag lebomló termékek egész sorát találod nálunk. Törekszünk arra, hogy mindenféle csomagolóeszközt be tudj szerezni “zöld”, azaz Greendepack változatban is. 

 

Válogass össze minden szükséges csomagoló- és egyéb terméket! Köszönjük, hogy vigyázol a környezetedre.