Webshopunkat szebbre és modernebbre cseréltük. Biztonsági okokból az első vásárlásodkor akkor is újra kell regisztrálnod magad, ha már korábban vásároltál tőlünk.

Elnézést ha kellemetlenséget okozunk ezzel és bízunk abban, hogy elégedett leszel az új oldalunkkal! 

Fenntartható evőeszközök és pálcák

Az egyszer használatos evőeszköz piac a törvényi háttér változása miatt nagy átalakuláson ment keresztül. A hagyományos műanyag evőeszközök eltűntek és helyettük a megszólalásig hasonló, de kicsit vastagabb anyagból és „reuseable” felirattal ellátott többször használható műanyag evőeszközök kora köszöntött be. Új anyagok is érkeztek: fa evőeszközökön és bambusz pálcákon kívül biomasszából készült kanál, villa és kés is elérhető, mellyel igazi környezetbarát evőeszköz is elérhetővé vált. Nézz körül kínálatunkban, mert az evőeszközöket nem csak többfajta anyagból, de csomagolt változatban is meg tudod rendelni!

 

Az evőeszközök piaca ment át talán a legnagyobb változáson a műanyagtörvény óta. A korábban használt műanyag kanál, műanyag villa, műanyag kés megszűnt és annak helyét mosogatható vagy fenntartható anyagból, bambuszból vagy biomasszából készült evőeszköz vette át. A műanyag evőeszközök továbbra is életünk részei maradtak, hiszen mosogatható, többször használható változatban ismét a polcokra kerültek. Ezeket az evőeszközöket onnan ismered fel, hogy azok szárán „reuse” vagy „reusable” feliratot helyezett el a gyártó. A műanyag mellett egyre nagyobb teret hódítottak a lebomló evőeszközök is. A legismertebb talán a bambuszból készült evőeszköz. Ezek a termékek az indepacknál FSC bizonyítvánnyal rendelkeznek, tehát a gyártáshoz szükséges bambusz felelős erdőgazdálkodást folytató erdőből származik. A fából készült evőeszközök tökéletesen lebomlanak, így ebből a szempontból kevésbé terhelik a környezetet. Újabb és egyre népszerűbb alapanyag az evőeszköz gyártásban a biomassza, mely hivatalosan növényi kötőanyagok és ipari mellékárukból származó faforgács. Ezek gyártáshoz közvetlenül nem szükséges fák kivágása, tehát mindenképpen kimerítik a környezetbarát evőeszköz fogalmát.