Webshopunkat szebbre és modernebbre cseréltük. Biztonsági okokból az első vásárlásodkor akkor is újra kell regisztrálnod magad, ha már korábban vásároltál tőlünk.

Elnézést ha kellemetlenséget okozunk ezzel és bízunk abban, hogy elégedett leszel az új oldalunkkal! 

Blog
indepack
2022.08.03 13:14

Minden csomagolás ősatyja: a doboz tetővel

Minden csomagolás ősatyja: a doboz tetővel

A 21. század többek között arról is ismert, hogy elképesztőbbnél elképesztőbb csomagolóanyagok, csomagolási formák, dekorációk, logók jelentek meg.

De a klasszikusnál semmi sem jobb: vegyünk egy dobozt tetővel. Mi mindenre használhatjuk, és hogy válasszuk ki a megfelelőt?

 

Csomagolások jönnek és mennek. Legyenek formára szabottak vagy mindent elnyelők, ismert formák vagy újdonságok: mindegyik megszolgálja a maga szerepét. Oka van annak, ha átlátszó műanyagba csomagolják a szupermarketek zöldségeit: így láthatjuk, hogy mindegyik friss, érett, egészséges. Oka van annak, ha a felvágott zsírpapírba kerül a piacon: rusztikus hangulata lesz, tartja a formáját, és nem ázik át. Ezek mind a megfelelő célhoz kötöttek, de néha valami másra van szükség.

 

A doboz tetővel. Ennyi az egész?

 

Nem érdemes megfeledkezni tehát a legegyszerűbb csomagolásról. Egy doboz tetővel szinte mindent elnyel, abban minden elfér, könnyen és kényelmesen kibontható - ha megfelelőt választunk. Igen, egy ilyen általános csomagolás is - mint például a Cityline papírdoboz - ki tudja szolgálni kifejezetten egyedi igényeinket, ha jól döntünk. De mik legyenek a szempontok?

 

Méret

 

Érdemes tudni, hogy mekkora áruk tárolására készülünk. És ez fontosabb, mint első ránézésre gondolnánk! Fedeles dobozban szállítható akár egy hamburger vagy szendvics is - vagy akár egy hatos borválogatás! Mindkét esetben ugyanarra kell figyelnünk: a szállítandó áru ne mozogjon. Ha a szendvics nem tökéletesen passzol a dobozba, elmozdul, szétesik, és a házhoz szállítást kérő vendég nem ugyanazt az élményt kapja, mint a helyben fogyasztó. Ha a borok mozdulnak el egymáshoz képest, sérülhetnek a palackok, és akár elszivároghat az isteni nedű: senki sem szeretne egy átázott dobozt kézhez kapni, hogy aztán kinyitva szembesüljön vele, hogy a doboz alja szétázott és eltűnt a drága borokkal együtt.

 

Anyagvastagság

 

Számít, hogy mit szállítunk. Ha étel-házhozszállításban utazunk, és fontos, hogy az étel melegen érjen célt, akkor érdemes vastagabb falú, esetleg szigetelt dobozt választani, hiszen úgy kisebb a hőveszteség. Természetesen előfordulnak extrém esetek, amikor a biztonság kedvéért folpackkal sokszorosan körbetekerik az ételdobozt, de ez se nem esztétikus, se nem kényelmesen kibontható megoldás.

 

Ugyanígy, a hatos borválogatás vastag, tartós anyagú dobozt igényel. Nehéz az áru, vigyázni kell, hogy ne szakítsa ki a doboz alját. És a lényeg: a vastagabb, szilárdabb anyagú doboz jobban tartja a formáját, ami egyfelől  könnyen szállíthatóvá teszi, másrészt minőségérzetet ad a doboznak.

 

Extrák

 

Kiegészítő szolgáltatások? Természetesen lehet róluk szó! A legfontosabb extra szolgáltatás abban segít, hogy ügyfeleink egyszerűen tudják megjegyezni, hogy velünk volt dolguk: logózni lehet és kell minden egyes terméket, a cél, hogy az ügyfél összekapcsolja a doboz kinyitásának élményét velünk, hogy ránk asszociáljon a finom hamburgerről. 

 

De van még egy kérdés: mi történik a dobozzal, ha elvégezte a feladatát? Az egyszerű válasz az, hogy dobjuk ki. De nem ez az egyetlen megoldás: az egyik legnagyobb állatfelszerelés-kiskereskedelmi cég úgy alakította ki a papírkosarait, hogy miután hazavittük benne a házi kedvenc kajáját, új pórázát, még újabb játékát, kis átalakítással máris kutyáknak-macskáknak szóló árnyékolót varázsolhatunk belőlük. Fontos a kreativitás, és jó ötlet gondolni az első felhasználás utáni életre.

 

A doboz tetővel az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb csomagolási módszer, sokoldalúsága még mindig relevánssá teszi. Ha felkeltettük érdeklődésed, lépj velünk kapcsolatba!